Günde 5 Fincan Çay... - Son Dakika
Son Dakika Logo

Günde 5 Fincan Çay...

Günde 5 Fincan Çay...
02.08.2013 13:02

Günde En Az 5 Fincan Çay İçen Erkeklerin İleri Evre Prostat Kanserine Yakalanma Riskinin Daha Az...

Hollanda'daki Maastricht Üniversitesi'nden Milan Geybels ve ekibi, 58 bin 279 erkeğin sağlık verilerini inceledi. Bu kişilerin 3 bin 362'sinin (1164'ü ileri evre) prostat kanserine yakalandığı görüldü.

Katılımcıların beslenme alışkanlıklarını da inceleyen bilim adamları, günde en az 5 fincan çay içenlerde prostat kanserinin, en zor tedavi edilebilen 4. evreye ilerleme riskinin yüzde 33 az olduğu sonucuna vardı.

Hastalığın 2. evreye ilerleme riskinin de günde en az 5 fincan çay içenlerde, sadece 1 fincan tüketenlerden yüzde 25 az olduğu vurgulandı.

Bilim adamları çayın, sütlü, şekerli ya da limonlu içilmesinin kanserin yayılma riskini etkilemediğine, kanser hücrelerinin tümöre dönüşmesini engelleyen çaydaki flavonoid maddesinin bu şekilde azalmadığına dikkati çekti.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Günde 5 Fincan Çay... - Son Dakika


Advertisement