Hakettiğim Kadar Ünlü Olmak İsterim - Son Dakika
Magazin

Hakettiğim Kadar Ünlü Olmak İsterim

Hakettiğim Kadar Ünlü Olmak İsterim

Dizi müziklerinin ödüllü ismi Toygar Işıklı: İsmim sokakta yüzde 100 bilinse de, yüz olarak yeni tanınmaya başladım.

11.03.2013 06:03

'Yaprak Dökümü', 'Kuzey-Güney', 'Karadayı' gibi pek çok dizinin müziklerine imza atan Toygar Işıklı; 'Hayat Gibi' isimli ikinci albümünü çıkardı. Işıklı; "Hedefi vurmak için yapılmış bir çalışma" dediği albümünü GÜNAYDIN'a anlattı...

Nasıl bir albüm oldu 'Hayat Gibi'?

Şarkıcı olarak, ikinci albümüm bu. Aslında dört tane soundtrack albümüm var. İlk albümüm, yaptığım dizi şarkılarının 'best of'u gibiydi. Bu albümde ise 12 yeni şarkı var. Dizi müziklerinde elde ettiğim başarıyı ilerletmek amacındayım. Hedefi vurmak için yapılmış bir albüm bu.

MÜZİĞİN ETKİSİ YÜZDE 80

Sizi dizi müzikleriyle tanıdık. Şarkıcılığa geçişiniz nasıl oldu?

Çocukluktan beri şarkıcı olmayı hedefliyordum. Akademik olarak film müziği eğitimi almaya başlayınca şarkıcı yönüm geri planda kaldı. Yıllarca kafamda solist olarak albüm yapmak vardı ama rüzgar başka taraftan esti. 'Yaprak Dökümü'; müziğimin tanındığı dizi oldu.

Sizce dizi müziklerinin reytinge katkısı nedir?

Özellikle dizi yayınlanmaya başlamadan önce dönen tanıtımlarda, müziğin o kadar büyük etkisi oluyor ki! İzlenme payındaki etkisi yüzde 80'e çıkıyor diyebilirim. Etkili bir müzikle o diziyi tanıtırsanız, izleyici "Bu dizi iyi galiba, ben bunu bir izleyeyim" diyor.

DİZİ İZLEMİYORUM

Müzik yaparken nelerden etkileniyorsunuz genelde?

Dizilere müzik yaparken senaryoyu okurum yani görüntüyü görmeden müzik yaparım. Tek bir kare bile izlemeden, tüm jenerik müziklerini yaptığımı biliyorum. Çok zor bir iş aslında. Kendi müzik tarzımdan taviz vermeden yapıyorum bestelerimi. Dizilerde karakterleri gözlemleyip ben yaşıyormuşum gibi hissediyorum.

Dizi izler misiniz?

Hayır, hiç vaktim yok. Kendi çalıştığım dizileri ilk yayınlandığında izliyorum. Fakat sürekli takip edemeyebiliyorum. Ben senaryo okumakla yetiniyorum.

Hiç kamera önünde olmak ister miydiniz?

'Dudaktan Kalbe' dizisinde üç bölüm oynadım. Çok zor bir iş. Üç dakikalık rol için 10 saatim sette geçti. Buna nasıl dayanıyorlar?

Geldiğiniz noktadan memnun musunuz?

Müzikte hedeflediğim her şeyi yaptım. İsim olarak yüzde 100 tanınsam da, yüzüm daha yeni tanınmaya başladı. İsminiz bilindikten sonra, yüzünüzün tanınması daha kolay. Bu ülkede müzisyen olarak hakettiğim kadar tanınmayı istiyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Hakettiğim Kadar Ünlü Olmak İsterim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement