Hangisine Yazacağımı Bilemedim - Son Dakika
Magazin

Hangisine Yazacağımı Bilemedim

Hangisine Yazacağımı Bilemedim

'İmza.Karın' İsimli Kitap İçin Eşi Cem Karaca'ya Mektup Yazan İlkim Karaca.

08.06.2013 06:02

128 kadının hayatlarına damga vuran erkeklere yazdığı mektupların yer aldığı 'İmza: Karın' kitabının yazarı Banu Tozluyurt ve kitap için eşi Cem Karaca'ya bir mektup yazan İlkim Karaca, a Haber'de 'Jurnal'e konuk oldu. Tozluyurt, Karaca'nın yanı sıra Barış Manço'nun eşi Lale Manço ile Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand'ın da mektuplarının yer aldığı kitabını, Şirin Sever'e anlattı:

20 YILLIK EŞE MEKTUP

Bu kitapta gelecekteki kocasına, vefat eden eşine, uzatmalı sevgilisine veya 20 yıllık eşine mektup yazan kadınlar var.

Ben blog yazarıyım; arkadaşlarımla beraber kollektif bir kitap çıkartmak ve bunun gelirini hayır işlerinde kullanmak istiyordum.

Kızların babalarına mektup yazdığı ilk kitabım 'İmza: Kızın' büyük başarı elde edince, ortaya ikinci kitap 'İmza: Karın' çıktı.

Kitapta toplam 128 kadın var. İlk kitabı görüp "Ah keşke ben de içinde olsaydım" diyenler, bu kitap için bana başvurdu. Mektupları seçerken kriterlerim vardı ama mektupları yayınlarken hiç müdahale etmedim.

İlkim Hanım (Karaca) hemen kabul etti ve seve seve yazacağını söyledi. Diğer birçok isim ise "Çok isterim ama zor" yanıtını verdi. Kimisi çok özel buldu, kimisi yazma konusunda tereddüt etti. Lale Manço önce, "Biraz düşüneyim" dedi mesela.

KİTAPTA ACILAR VAR

Biz Barış Manço'yu, Cem Karaca'yı eşlerinin gözünden görmek istedik bu kitapla.

Kitabın genelinde acı var; kaybedilen eşler, hasret dolu çiftler de var çünkü.

Cemre Birand'ın yazısı çok samimiydi. Ekrandan gördüğüm Mehmet Ali Birand'ın çok sert bir hali vardı. Cemre Hanım'ın mektubu Birand'a bakışımı çok değiştirdi.

CEM'E TEŞEKKÜR BORCUM VARDI

İlkim Karaca, programda şunları söyledi: "Cem'den (Karaca) önce iki kez evlendim. Çocuğumun babası Hakan Balamir'e mi, konservatuvarda evlendiğim Alaeddin Jebrini'ye mi yoksa ölüm sonucu ayrıldığım eşim Cem Karaca'ya mı yazayım diye düşünüp zorlandım. Cem ile tüm üzüntülerimi bitirmiştim. Ona bu mektupla teşekkür etmek istedim."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Hangisine Yazacağımı Bilemedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement