Hep Sesimin Arkasına Saklandım - Son Dakika
Magazin

Hep Sesimin Arkasına Saklandım

Hep Sesimin Arkasına Saklandım

Yorum Farkı' isimli yeni albümünü çıkaran şarkıcı Linet: Bulunduğum noktaya büyük bir mücadeleyle geldim.

29.12.2012 06:02  Güncelleme: 09:05

Ünlü şarkıcıların sevilen parçalarını 'Yorum Farkı' adlı son albümünde yeniden yorumlayan Linet, bu albümle sesini yüzde 100 kullanmaya başladığını ve özgüveninin yerine geldiğini söylüyor. Ünlü şarkıcı, GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı:

GÜZEL VE TEMİZ BİR İSME SAHİBİM

'Yorum Farkı' nasıl bir albüm oldu?

İki yıl önce menajerim Oğuz Arınmış'la tanıştım. Hayatımın dönüm noktasıdır bu tanışma. "Ne yapmalıyım, neden istediğim yerde değilim?" gibi soruları sorarak yola çıktık. Ben bunun bir ekip işi olması gerektiğini düşünüyorum. Bugüne kadar gelebildiğim yere kadar geldim. Güzel ve temiz bir isme sahibim. Oğuz Bey ve Taşkın Sabah'la, ismimin ve sesimin en doğru noktaya gelmesi için canla başla çalıştık. Albüm için seçtiğimiz parçalar; az söylenen, zor parçalardı. Çok önemli yorumcuların seslendirdiği, ses rengini gösteren bir repertuvar belirledik.

"Temiz bir ismim var ama istediğim yerde değilim" dediniz. Neden?

Sesimi duyan duymuştur ama ben önceleri çok yalnız çalıştım. Son albümüm ise tam bir ekip çalışması oldu. Ben bu noktaya tepeden inmedim; büyük bir mücadele sonunda buraya geldim. Önemli olan; Linet dendiği zaman, yüzümü tanımasalar bile "Çok büyük ses" denmesidir. Bu albüm özgüvenimi artırdı. Bugüne dek hep sesimin arkasına saklandım ve her şarkıya kendi yorumumu kattım.

Albümdeki şarkıların hepsini daha önce iyi yorumcular seslendirmişti. Bu şarkıların sizdeki farkı ne olacak?

Şarkıyı herkes söyler, yorumcu olmaksa farklı bir şey. Bu şarkılara, büyük yorumculardan sonra kendi yorumumu kattım. En önemlisi; bu, tamamen naturel, organik bir albüm oldu. Kayıtları canlı sazlarla, doğal sesimle söyleyerek yaptık. Dinlediğimde kendi sesimi tanımadım! Ses gücümün yüzde 30'unu kullanıyormuşum; Taşkın Sabah'la birlikte yüzde 100'ünü kullanmaya başladım.

ENERJİMLE IŞIK SAÇIYORUM

Çok kilo verdiniz. Diyete devam ediyor musunuz?

Kilo verince bedenimde bir daralma oldu. Bir-iki senedir düzenli olarak haftada üç gün spor yapıyorum. Daha önce hiç spor yapmayan biriydim. Spora başladıktan sonra vücudumda çok büyük değişiklikler oldu. Spordan sonra, enerjimle ışık saçmaya başladım. Hayatımın değiştiğine, güzelleştiğine inandım. Bir yandan da zayıfladım; 90 kilodan, 55 kiloya indim. Spor sayesinde fazla kiloların hantallığını üzerimden attım.

TAM BİR İŞKOLİĞİM

Özel hayatınızda biri var mı?

Aşkım; menajerim Oğuz ile aranjörüm Taşkın! Şaka bir yana, hayatımda özel biri yok. Ben tam bir işkoliğim. Aşk, evlilik gibi konular kısmet işi. Muhakkak doğru kişinin, gerçek aşkın karşıma çıkacağına inanıyorum. Allah'tan da onu diliyorum. İnşallah bir gün hayatıma işimi ve beni anlayacak özel biri girer.

BUNDAN SONRA FARKLI BİR LİNET OLACAĞIM

Bugüne kadar özel hayatınızı gözlerden uzak tuttunuz. Sevgilinizle ortaya çıktığınızı görmedik hiç. Bunun özel bir nedeni var mı?

Bugüne kadar medyadan biraz uzakta kaldım. Hem de medya tarafından çok sevilmeme rağmen... Artık farklı bir Linet olacağım ve bu durumu değiştireceğim. Basındaki arkadaşlarımla ahbap gibiyizdir. Hiçbir zaman, beni takip eden hiç kimseye 'artistlik' yapmadım. Elimde işim olmadan, keyifle paylaşacağım bir şeyim olmadan; ortalarda olmak istemedim. Aksi halde, ekranı işgal etmek gibi geliyor bana. Herkes işini yapmalı diye düşünüyorum. Ben işimi çok severek yapıyorum. Allah bana gerçek bir hediye bahşetmiş. İnsanların karşısında her zaman sesimle, hanımefendiliğimle olmak isterim. Bunu parayla satın alamazsınız.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Hep Sesimin Arkasına Saklandım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement