O Odaya Film Çekiyor - Son Dakika
Magazin

O Odaya Film Çekiyor

O Odaya Film Çekiyor

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi 'Kış Uykusu'nun çekim hazırlıkları sessiz sedasız sürerken; yapımla ilgi detaylar da su yüzüne çıkmaya başladı. Ceylan,....

17.02.2013 06:02

Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi 'Kış Uykusu'nun çekim hazırlıkları sessiz sedasız sürerken; yapımla ilgi detaylar da su yüzüne çıkmaya başladı.

Ceylan, ketumluğu elden bırakmasa da filmin başrollerinde Demet Akbağ, Haluk Bilginer ve Binnur Kaya gibi isimlerin oynayacağı; çekimlerin ise Kapadokya'da gerçekleşeceği ortaya çıkmıştı.

Peki neden Kapadokya? Gelin; ödüllü yönetmenin bu bölgeyi seçme öyküsünü benden dinleyin:

Efendim; Nuri Bilge Ceylan, Kapadokya'daki bir pansiyon odasından esinlendiği için 'Kış Uykusu'nu bu yörede çekiyor! Evet, yanlış okumadınız; ödüllü yönetmenin ilham kaynağı bir pansiyon odası! Geçtiğimiz aylarda tatil için gittiği Kapadokya Uçhisar'daki Kilim Pansiyon'dan çok etkilenmiş.

PANSİYONU KAPATMIŞ

'Kış Uykusu'nun senaryosunun son rötuşlarını da Kilim Pansiyon'da konakladığı odada yapan ünlü yönetmen, çekim mekanı olarak da bu odada karar kılmış. Nuri Bilge Ceylan, Mart ayının sonuna kadar da pansiyonu kapatmış.

MAĞARA ODA

Hem haberi doğrulatmak, hem de pansiyonun özelliklerini öğrenmek için pansiyonu aradım.

Bana; otelin film çekimleri nedeniyle müsait olmadığını ve Mart ayının sonuna kadar da müşteri kabul edemeyeceklerini söylediler. Bir de pansiyondaki mağara odaların çok beğenildiğini...

Kısacası; kafa dinlemek için gittiği 'Kilim Pansiyon'un mağara odalarından çok etkilenen Nuri Bilge Ceylan, henüz hikayesi açığa çıkmayan yeni filmini bu mekanda çekecek.

Tüm prodüksiyon ekibini de pansiyona yerleştiren Ceylan; şu sıralar filmin son hazırlıkları için harıl harıl çalışıyor.

Küçük bir hatırlatma; Cannes'da FIBRESCI Ödülü kazanan 2006 yapımı 'İklimler' filmi için Kapadokya'da mekan araştırması yapan Ceylan; yörede bol bol fotoğraf çekmişti. Daha sonra da bu fotoğraflardan 'Turkey Cinemascope' isimli bir sergi açmıştı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin O Odaya Film Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement