Orhan Gencebay'dan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifine tepki - Son Dakika
Magazin

Orhan Gencebay'dan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifine tepki

Orhan Gencebay\'dan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifine tepki

Ak Parti'nin İngiltere'den uyarlama bir yasa teklifiyle sokak hayvanlarının toplanarak öldürülmesini içeren düzenlemeye Orhan Gencebay'dan tepki geldi. Gencebay, böyle bir yasanın meclisten geçmeyeceğini belirterek, sokak hayvanlarının can dostlarımız olduğunu ve onlara yaşam alanlarında hak ettikleri hayatı sunmanın çözüm olduğunu vurguladı.

25.05.2024 19:15

DurakMedya'da yer alan habere göre Ak Parti'nin, sokak hayvanlarının toplanarak "uyutma" adı altında öldürülmesini de içeren İngiltere'den uyarlama bir yasa teklifini yakında meclise getirmesine Orhan Gencebay'dan tepki geldi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen sanatçı böyle bir yasanın meclisten geçmeyeceğini söyledi. Gencebay;

-"Onlar bizim can dostlarımız. Bu dünyada birlikte yaşadığımız, hayatı paylaştığımız evlatlarımız. Allah'ın bize emanet ettiği sessiz kulları. Canlarımızı ölüme götürecek bir yasanın teklifini düşünmek dahi istemiyorum. Devletimizi yönetenlerin de böyle bir yasaya evet diyeceklerine inanıyorum. İnançlı, vicdanlı ve adil insanlar böyle bir katliama etmezler, etmemelidirler. Unutmayalım ki sokaklarda başıboş aç ve susuzluktan saldırganlaşan canların mesuliyeti bizimdir. Bu sebeple insanoğludur. Çözüm kısırlaştırmak ve onlara yaşam alanlarında hak ettikleri hayatı sunmaktır. Birlikte, dostça ve güven içinde yaşayacağımız güzel bir dünya ümidiyle" dedi.

Kaynak: Magazinkolik

Son Dakika Magazin Orhan Gencebay'dan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifine tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement