Sahnede Her Gün Yeni Bir Şey Öğreniyorum - Son Dakika
Magazin

Sahnede Her Gün Yeni Bir Şey Öğreniyorum

Sahnede Her Gün Yeni Bir Şey Öğreniyorum

Tiyatro Ak'la Kara'nın 'Patron Kim?' isimli oyunu için erkek kılığına giren Ece Uslu, "Ben tiyatroyu okul olarak görüyorum; her gün nasıl yeni bir şeyler....

03.03.2013 06:02

Artık ekrandan çok tiyatroda adını duyduğumuz Ece Uslu, Tiyatro Ak'la Kara için iki farklı oyunda sahneye çıkıyor. Uslu; hem 'Tom, Dick ve Harry', hem de 'Patron Kim?' isimli oyunlardaki rolüyle alkışı hak ediyor. 'Begüm' adlı bir kızın, ikiz erkek kardeşi 'Ferhat'ın yerine geçmesiyle yaşanan komik olayları anlatan 'Patron Kim?' için erkek kılığına giren Uslu; oyunu anlattı...

Tiyatro Ak'la Kara bünyesinde 'Tom, Dick ve Harry' ve 'Patron Kim?'le uzun zamandır tiyatro sahnesindesiniz... Tiyatro sizin için neden vazgeçilmez?

Çünkü ben tiyatroyu okul olarak görüyorum. Hayatta her gün nasıl yeni bir şeyler öğreniyorsak, tiyatro sahnesinde de her an yeni bir şeylerle karşılaşıyorum.

Sahneye erkek kılığında çıkmanız çok konuşuldu...

Oyunda 'Begüm' adlı bir karakteri canlandırıyorum. 'Begüm', sevgilisi tarafından yanlışlıkla öldürülen ikiz erkek kardeşi 'Ferit'in kılığına giriyor. Dolayısıyla, aslında bir erkeği canlandırmıyorum; bir kadın olarak, bir erkek kılığına giriyorum.

Siz izleyici olarak tiyatroya ne kadar ilgi gösteriyorsunuz? En son hangi oyunu izlediniz, izlenimleriniz nasıl oldu?

Son olarak, Krek'te 'Babamın Cesetleri' adlı oyunu izledim; tek kelime ile muhteşemdi, çok etkilendim. Oyunu bir cam arkasından ve kulaklıkla izlemek hiç denenmemiş ve bence çok başarılı, çok etkileyici bir şey; seyirciyi tamamen oyun içine alıyor. Oyuna tam anlamıyla bayıldım.

GİDİŞAT ÇOK NET!

Bundan 10 yıl öncesiyle kıyasladığınızda sektörde neler değişti sizce?

Televizyon piyasasına giriş yaptığım dizi 'Kara Melek' 45 dakika ile başlamıştı, seneler sonra 'Zerda' 60 dakika oldu. Sonra diğer dizilerde 90 dakika ve devamında 120 dakikaya kadar çıktı; ki bu da gidişatı açık ve net bir şekilde gösterir. (Yeni Aktüel dergisi)

KİMİ ZAMAN KİLO PROBLEMİM OLDU!

Kadınların en büyük derdi kilo alıp vermek. Sizi yıllardır takip ediyoruz, hiçbir zaman fazla kilo probleminiz olmadı. Bunun sırrı nedir?

Eskiden aktif sporcuydum. Dört sene basketbol oynadım, dört sene de yüzdüm. İstanbul'a geldiğimde ise okulum akşamüstüne kadar olduğu için spora devam edemedim ve bir dönem çok kilo aldım. Benim de zaman zaman kilo problemim oldu ama iki-üç kilo alınca, kendimi tekrar forma sokmak için yememe dikkat ettim.

SOSYAL MEDYAYLA ARAM İYİ

Sosyal medyayla aranız nasıl?

Hepsini kullanıyorum ama içlerinden en sık ve en keyifle kullandığım Instagram. Fotoğraf çekmekten, çocukluğumdan beri çok hoşlanıyorum; bu yüzden Instagram benim için keyifle kullandığım bir aplikasyon. Twitter'da ise sadece haberlerimi ve Instagram'dan yayınladığım fotoğraflarımı paylaşıyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Sahnede Her Gün Yeni Bir Şey Öğreniyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement