Türk Sinemasının 'Lara Croft'ları - Son Dakika
Magazin

Türk Sinemasının 'Lara Croft'ları

Türk Sinemasının \'Lara Croft\'ları

Angelina Jolie'nin 'Lara Croft' karakteri gibi, artık Türk sinemasında da kadın oyuncular; iddialı aksiyon sahnelerine imza atıyor.

04.03.2012 06:03

Artık Türk sinemasının da 'Lara Croft'ları var! Güzel oyuncu Angelina Jolie'nin, 2001 yılında çevrilen 'Lara Croft: Tomb Raider' filminde canlandırdığı eli silahlı, dövüş ustası 'Lara Croft' karakteri; bu yıl vizyona giren pek çok Türk filminin kadın kahramanına ilham verdi. Son dönemde sinemaseverler ile buluşan Türk filmlerinde yer alan eli silahlı, dövüş sanatları uzmanı ajan ve polis kadın kahramanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

AFİŞLERDE DE ÇIKTILAR

İlk olarak geçtiğimiz yılın son aylarında vizyona giren 'Labirent' filminde ünlü oyuncu Meltem Cumbul, gözüpek bir ajanı canlandırmıştı. Kadın ajan rüzgarına şimdi de; 'Patlak Sokaklar' filmindeki kadın polis rolü ile Selin Demiratar, 'Kaos' isimli filmde bir kadın ajanı oynayan Rojda Demirer ve 'Ayaz' isimli filmde yine bir ajana hayat veren Çiğdem Aysu katılıyor. Yakında vizyona girecek olan filmlerin afişlerinde de eli silahlı kadın kahramanlara yer verildi.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Türk Sinemasının 'Lara Croft'ları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement