Yakışıklı Görünmek Gibi Bir Kaygım Yok - Son Dakika
Magazin

Yakışıklı Görünmek Gibi Bir Kaygım Yok

Yakışıklı Görünmek Gibi Bir Kaygım Yok

Aldırma Gönül' Dizisinin 'Mahir'i Şahin Irmak, "yakışıklı ya da çirkin görünmek gibi bir kaygım yok'' dedi.

18.07.2013 06:03  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahin Irmak, atv ekranlarında perşembe akşamları yayınlanan 'Aldırma Gönül' adlı dizide 'Mahir' karakteriyle ekrana geliyor. BKM Mutfak ekibinde yıldızı parlayan, daha sonra birçok dizi ve sinema projesinde başrol üstlenen Irmak; dizide bir kargo şirketinde çalışan birini canlandırıyor. Ünlü oyuncu; yeni dizisini ve kenar mahallede geçen çocukluğunu anlattı...

Dizideki 'Gönül' ile 'Mahir' zıt karakterler. Onları bir araya getiren nedir?

Aslında onlar da anlamış değil; 'Mahir' çocuk ruhlu biri, 'Gönül' ise ondan daha eğitimli. Bana göre 'Gönül', 'Mahir'in saflığına ve temizliğine aşık oluyor.

KOMEDYEN BİRAZ KENDİSİNİ BOZMALI

Canlandırdığınız karakterin en sevdiğiniz özelliği ne oldu?

'Mahir'in çocuksu olması; çok masum bir adam. Hayatı karısından ibaret, kimseye yan gözle bakmıyor. Eşi üzüldüğünde, onunla oturup ağlıyor; bunlar çok değerli duygular.

'Mahir'in imajına alıştınız mı?

Bayıldım; bundan sonra hep böyle gezeceğim. Dizi yayınlandıktan sonra rolle ilgili ilginç tepkiler aldım ama bu adam böyle giyinir; ben de alışmaya çalışıyorum.

'Hıyarlı Baba' karakterinde de iddialı bir kıyafetle sahneye çıkmaktan çekinmemiştiniz; değil mi?

Bununla ilgili Demet Akbağ'ın önemli bir öğüdü var; "Biz komedyeniz; ne kadar çirkinleşirsek, o kadar güzelleşiriz" der. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Komedyen olunca kendinizi biraz bozmanız gerekiyor.

Peki ekranda kendinizi çirkin görmek rahatsız etmiyor mu?

Yakışıklı ya da çirkin görünmek gibi kaygılarım yok. Rol ne gerektiriyorsa öyle görünmek için elinden geleni yaparım; onun dışında görünüşle ilgili değil inandırıcılıkla ilgili takıntılarım olur.

KAYINPEDERLE OTURMA DEVRİ DEĞİL

İzmir'deki yaşantınız nasıldı?

Kenar mahallede büyüdüm; lise bitene kadar hep kahvehanelerdeydim. O sıralar tiyatroya merak saldım; Devlet Tiyatroları'nda sözleşmeli olarak çalıştım. Daha sonra bütün arkadaşlarım İstanbul'a geldi; İzmirli oyuncuların kaderi budur. Beni de arkadaşlarım İstanbul'a çağırdı ve ben de dayanamayıp geldim.

Burada zorluklar yaşadınız mı?

Zengin çocuğu değildim; orta halli bir ailenin çocuğuydum. Kendi ayaklarımın üzerinde durmayı tercih ettim. O yüzden birtakım zorluklar yaşadım ama çok büyütülecek şeyler değil.

Kenar mahallede büyümüş biri olarak, dizide kendinizden bir şeyler buldunuz mu?

Mahalle duygusu bu dizinin de ana temalarından biri. Mahalle arkadaşlığı önemlidir. Onlar, beraber büyüdüğün insanlardır ve hayatı da beraber çözersiniz. 'Mahir'in de en yakın arkadaşları mahalleden. Bizim dizimizde de; benim de mahalle arkadaşlarıma çok benzer karakterler var.

Dizide fanatik bir futbol taraftarını da canlandırıyorsunuz. 'Mahir' hangi takımı tutuyor?

'Mahir'; sezon sezon bütün kadroları, maç skorlarını bilecek kadar hasta Galatasaraylı. Ben de çekirdekten Galatasaraylı'yım.

Siz 'Mahir'in yerinde olsanız, kayınpederinizle aynı evde yaşamak konusunda nasıl tepki verirdiniz?

Devir, kayınpederle beraber yaşama devri değil.

KÜÇÜK İNSANLARIN KÜÇÜK HAYATLARI

Sette neler yaşanıyor?

Çok eğleniyoruz. Oyuncu arkadaşlarımız da çok keyifliler; çok iyi anlaşıyoruz. Zaten Hakan (Algül) Abi'nin olduğu setler çok keyifli olur.

Bu projede, yaz aylarında izleyiciyi ekran başında tutacak olan nedir?

Dizi izleyicilerin kendilerinden bir şeyler bulabilecekleri çok samimi bir iş oldu. Dizide çok iddialı laflar edilmiyor. Küçük dünyaları olan küçük insanların hayatları anlatılıyor.

YILMAZ ABİ'DEN İCAZET ALIRIZ

Yeni projelere başlarken Yılmaz Erdoğan'ın görüşünü alıyor musunuz?

Hangi işi yaparsak yapalım, Yılmaz Abi'den icazet alıyoruz; onun görüşleri bizim için çok kıymetli. Bizimkisi ustaçırak ilişkisi; bir proje geldiğinde ona danışıyoruz. Ben de "Böyle bir teklif geldi, hikayesi de budur; ne dersiniz?" diye sordum. Bu projeyi biliyormuş ve beni rol için uygun görmüş.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yakışıklı Görünmek Gibi Bir Kaygım Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement