Bmw Gran Lusso Coupe Tanıtıldı - Son Dakika
Otomobil

Bmw Gran Lusso Coupe Tanıtıldı

Bmw Gran Lusso Coupe Tanıtıldı

BMW, Pininfarina ile birlikte tasarladığı Gran Lusso Coupe'u İtalya'nın kuzeyinde özel bir toplantıyla tanıttı.

05.06.2013 09:00

BMW, Pininfarina ile birlikte tasarladığı Gran Lusso Coupe'u İtalya'nın kuzeyinde geçtiğimiz Cuma günü özel bir toplantıyla tanıttı.

Otomotiv dünyasında Pininfarina Tasarım Evi, en etkili ve en ikonik tasarım firmalarından biri olarak biliniyor. 1930'ların İtalya'sında kurulan firmanın, Ferrari, Maserati, Lancia, Alfa Romeo'nun pek çok modelinde izi var. Bu efsane tasarım firması BMW ile bir araya gelince, muhteşem bir görselliğe sahip Gran Lusso Coupe ortaya çıkmış.

Gran Lusso Coupe, temel BMW tasarım estetiğini taşırken, bu iki kapılı araç aynı zamanda İtalyan tasarımından da oldukça etkilenmiş. BMW 6 Serisinin mimarisini kullanan Gran Lusso, bu seriden biraz daha geniş ve uzun. Kuyruk kısmı ultra ince tasarlanmış ve oldukça minimal çizgilere sahip. Motor gücü hakkında detaylı bilgiler açıklanmamış olsa da bir V12 motor taşıdığını biliyoruz.

İç alanda en yüksek kaliteli Foglizzo deriler kullanılmış ve iç alan İtalyan etkilerinin en fazla hissedildiği bölüm. İç mekandaki her detaya çok fazla emek verilmiş hatta bazı detaylar kimilerine aşırı bile gelebilir. Örneğin kapılarda kullanılan "Kauri' adı verilen özel ahşap 48.000 yaşından daha fazla. Gran Lusso Coupe'u seri üretime almak gibi bir düşünce olmasa da, Pininfarina ve BMW işbirliğiyle oluşturulan tasarım detaylarının yeni modellerde kullanılması bekleniyor.

BMW, aynı zamanda motorsiklet bölümünün de 90.yılını kutluyor. Bu etkinlikte 1970'lerdeki BMW R 90S modelinden esinlenen yeni bir konsept de tanıtıldı. Aynı şekilde, seri üretime geçilmese de bazı tasarım ayrıntılarının gelecekteki tasarımları şekillendirmesi bekleniyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Bmw Gran Lusso Coupe Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement