Mercedes-Benz C Serisi Resmen Tanıtıldı - Son Dakika
Otomobil

Mercedes-Benz C Serisi Resmen Tanıtıldı

Mercedes-Benz C Serisi Resmen Tanıtıldı

Mercedes-Benz'in satış rekorları kırdığı modeli yeni jenerasyonu ile karşımızda.

19.12.2013 09:30

Kaputu altında beklenen yenilikler olan otomobilin donanımında da tahmin edildiği gibi geliştirmeler yapılmış.

Haftalar önce elde edilen fotoğraflar nedeniyle bir süredir neye benzeyeceğini bildiğimiz Mercedes C Serisi sonunda resmen tanıtıldı. Kaputu altında da beklenen yenilikler olan otomobilin donanımında da tahmin edildiği gibi geliştirmeler yapılmış.

Dış görünümü yeni nesil S Serisi'nin küçültülmüş bir versiyonuna benzeyen otomobilde full LED aydınlatma grubu, küçük stoplar ve ucu bir spoyler seklinde tasarlanmış bagaj kapağı dikkat çekerken AMG paketinde sunulan tamponlar bu versiyonları daha sportif göstermiş.

4.686 mm'ye ulaşan boyu 95 mm uzamış olan otomobilin 40 mm artan genişliği de 1.810 mm. Yüksekliği 1.442 mm olarak açıklanan aracın aks mesafesi 80 mm gibi bir uzamayla 2.840 mm'ye ulaşırken bagaj hacmi de 480 litre olmuş.

İç mekan fotoğrafları Ekim ayında basına dağıtıldığından bu bölümde daha da az şaşırtan otomobilin güzel görünmediğini söylemek zor. Metal görünümünü sadece kapı kolları, göstergeler ve havalandırma ızgaralarından hoparlör kapakları, cam açma düğmeleri ve elektrikli koltuk kumandalarına yayılmış. İnce ve şık görünümlü düğmelerle donatılan orta konsolun üzerine sabit bir ekran eklenirken vites konsoluna hoş tasarımlı bir COMAND kumanda kolu eklenmiş.

Standart süspansiyon sisteminde üç farklı sürüş modu bulunacak olan otomobilin sportif modu aracı 15 mm alçaltacak. Opsiyonel donanımlar arasında sunulan ve elektro-pnömatik seviye ayarlı AIRMATIC daha önce S Serisi'nde tanıtılmıştı.

Kaputu altnda ilk etapta 3 motor seçeneği sunacağı açıklanan C Serisi'nin yakından tanıdığımız C180 modelinde kullanılan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 156 beygir güç, 250 Nm tork üretebiliyor. C200 modelinde görev yapan 1.9 litre hacimli motor 184 beygir güç, 300 Nm tork üretebilirken C220 BlueTEC'in 2.1 litre hacimli turbo Diesel ünitesi 170 beygir güç, 400 Nm tork üretebilmekte.

Bu turbo Diesel motorun 115 ve 204 beygir güç üretebilen versiyonları gelecekte piyasaya sürülecekken aynı ünite hibrit modelde de görev yapacak. C300 BlueTEC HYBRID isimli aracın turbo Diesel ve elektrik motorları daha önce testini yaptığım E300 BlueTEC HYBRID'inkiyle aynı.

Türkiye pazarı içinse asıl önemli yenilik 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorlar olacak. 115 beygir güç, 280 Nm tork ve 136 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen iki versiyona sahip olacak bu motor Renault kaynaklı.

Motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla ısmarlanabilecek olan otomobilde arkadan itişin yanında dört tekerlekten çekiş sistemi de sunuluyor. Fiyatlarsa Almanya pazarında 33.558 Euro seviyesinden başlıyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Mercedes-Benz C Serisi Resmen Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement