Pirelli, Kış Lastikleri ile Daha Güvenlik Yolculuk Öneriyor - Son Dakika
Otomobil

Pirelli, Kış Lastikleri ile Daha Güvenlik Yolculuk Öneriyor

Pirelli, Kış Lastikleri ile Daha Güvenlik Yolculuk Öneriyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıl yürürlüğe soktuğu yönetmelik ile yolcu ve yük taşıyan araçlara, 01 Aralık ? 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildi.

26.10.2013 09:59

Bu yıl denetimlerin daha arttırılacağı yönetmelik ile kış aylarında meydana gelen trafik kazalarında ciddi azalma söz konusu. Pirelli Ticaret Direktörü Aşkın Bedük, kış lastiklerinin can ve yol güvenliği açısından büyük önem taşıdığını ve bu yönetmelik ile birlikte kar yağışlarının trafik için kabus olmaktan çıkacağını ve trafik kazaların ciddi oranda azalacağını belirtti.

TÜİK'in açıklamalarına göre her yıl karlı ve buzlu zeminde yaklaşık 16.000 trafik kazası meydana gelmektedir. Trafik kazalarının +7 derecenin altındaki hava koşullarında özellikle karlı ve buzlu zeminde meydana gelmesi, yaya ve yol güvenliği açısından kış lastiğini ön plana çıkarmaktadır.

+7 derecenin altındaki hava koşullarında kış lastiği kullanımı yol ve can güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. Kış lastikleri, fren ve yol tutuş performanslarında yaz lastiklerinden farklı içeriklere sahip oldukları için kış aylarında en iyi performansı sunuyorlar. Karlı ve buzlu zeminde yol tutuş ve fren mesafesi gibi performanslarını tam olarak sergileyemeyen lastikler istenmeyen sonuçlara yol açabilmektedir. Aracınızın marka ve modeli ve güvenlik donanımı en üst seviyede olsa bile +7 derecenin altındaki hava koşulları ile karlı ve buzlu zeminde kış lastiklerinin olmaması, güvenliğiniz açısından ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Yapılan testlerde de ortaya konmuştur ki kış lastikleri 90 km hızla giderken yaz lastiklerine göre 5 metre daha kısa fren mesafesi sağlıyor. Kış lastikleri ayrıca yaz lastiklerine göre ıslak zeminde %10 karlı zeminde de %20 oranında daha kısa fren mesafesi sağlamaktadır.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Pirelli, Kış Lastikleri ile Daha Güvenlik Yolculuk Öneriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement