V1 Challenge 3. Sezona Başlıyor - Son Dakika
Otomobil

V1 Challenge 3. Sezona Başlıyor

V1 Challenge 3. Sezona Başlıyor

Türkiye'nin ilk özgün motorsporları organizasyonu V1 CHALLENGE 3. sezonuna başlıyor.

09.05.2013 16:30

Türkiye'nin ralli efsanesi Volkan Işık tarafından tasarlanan VOLKICAR yarış otomobilleri ile organize edilen V1 Challenge, sezona düzenlenen açılış lansmanı ile merhaba dedi. Araç sponsorlarından Tefal'in ev sahipliği yapığı gece, Türkiye'nin lider uluslar arası profesyonel aşçılık okulu, Mutfak Sanatları Akademisi (MSA)'da düzenlendi.

Projesi, geliştirme çalışmaları ve üretimi Volkan Işık tarafından gerçekleştirilip gün ışığına çıktığı ilk günden itibaren motorsporlarında bir marka yaratmayı kendine amaç edinen ve bu yolda motorsporları tarihinde yepyeni bir sayfa açan VOLKİCAR, 3. yarış sezonuna başlıyor. Toplam 6 yarıştan oluşacak V1 Challenge'ın ilk mücadelesi 12 Mayıs Pazar günü Tarsus'ta koşulacak. Kurallarından yarışma sistemine kadar tamamı yine Volkan Işık'ın tasarımı olan V1 Challenge, 2013 sezonunda 18 tecrübeli pilotun mücadelesine sahne olacak. 6 yarış, 18 pilot

Türkiye'deki şehir merkezlerini gezebilen ve her bölgeye ulaşabilen bir şampiyona olan V1 Challenge, 12 Mayıs Tarsus, 19 Mayıs Bursa, 16 Haziran Marmaris, 1 Eylül Pist Yarışı, 22 Eylül Aydın, 27 Ekim Pist Yarışı takvimi ile koşulacak. Geçen senenin V1 Challenge şampiyonu Yağız Avcı, 2011 sezonunu şampiyonu Burak Çukurova, iki kadın pilot,yerel ve ünlü pilotlar dahil toplam 18 iddialı pilot V1 Challenge'da mücadele edecek. Para ödülünün sahibi kim olacak?

Ödüllendirme sistemiyle de Türkiye'de bir ilk yaratan, pilotlar ve seyirciler tarafından büyük ilgi gören V1 Challenge'ın her yarışında 1'nci bitiren pilot 6 bin lira, 2'inci 4 bin lira, 3'üncü ise 2 bin liranın sahibi olacak. V1 Challenge sezon şampiyonunu ise tüm yarışlardan toplanacak puanlar belirleyecek. 6 yarış sonunda en fazla puanı toplayan pilot V1 Challenge birincisi olarak altın, ikinci olan pilot gümüş ve üçüncü olan pilot da bronz kupa kazanacak.

Volkan Işık: "3 sene kolay geçmedi ama daha çok yolumuz var'

Gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Volkan Işık şunları söyledi: " Üçüncü senesine başlayan V1 Challenge hedeflerine teker teker ulaşıyor. 80 bin seyirci ile iki senede motorsporlarını buluşturduğumuz yarışlarımızda 100'e yakın pilot Türkiye'nin ilk yerli üretim yarış otomobilini kullandı. Spora yeni isimler kazandırdık ve devam ediyoruz . Yarışmayı ulaşılır hale getirdik. Üçüncü sene hedefimiz V1 Challenge'ı uluslar arası bir şampiyona haline getirmek. V1 Challenge'ı destekleyen seyircisinden sponsoruna, yarışmacısından yerel otoritelere kadar herkese teşekkür ederiz.' V1 Challenge'a, Castrol, CMS, ISS, Lassa, Power FM,RedBull ve Vakkorama co-sponsor olarak destek veriyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil V1 Challenge 3. Sezona Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement