17 Nisan Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Kınama Günü - Son Dakika
Politika

17 Nisan Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Kınama Günü

17 Nisan Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Kınama Günü

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, 17 Nisan'ın Sağlık çalışanlarına şiddeti kınama günü olarak anılması için kanun teklifinde bulundu.

22.04.2013 13:46  Güncelleme: 13:49

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, 17 Nisan'ın 'Sağlık çalışanlarına şiddeti kınama günü' olarak anılması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifinde bulundu. Güven, "Doktor Ersin Arslan 17 Nisan'da öldürüldü. Ancak doktorlarımıza şiddet her geçen gün artıyor. Bu konuda bir duyarlılık yaratılmasını istiyoruz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ve CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Tıp Profesörü ve eski Başhekim olan Hülya Güven, CHP olarak sağlık çalışanlarının karşılaştığı saldırıları ve yaşadıklarını şiddetli kınadıklarını söyledi. Güven şöyle konuştu:

"Bir yıl önce 17 Nisan'da öldürülen Dr. Ersin Arslan'ı anma gününün 'Sağlık çalışanlarına şiddeti kınama günü' olarak anılmasını istiyoruz. AKP iktidarının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle, ne yazık ki doktorlarımızın şiddet görmediği gün geçmiyor. Sadece doktorlarımız değil, diş hekimleri, eczacılar, hemşireler, ebeler, sağlık memurları, sağlık teknisyenleri, teknikerler, memur ve diğer tüm yardımcı sağlık personelinin, yaşadığı olumsuzlukların farkındayız." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 17 Nisan Sağlık Çalışanlarına Şiddeti Kınama Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement