20 elektrikli otobüsü bakanlık karşılayacak - Son Dakika
Politika

20 elektrikli otobüsü bakanlık karşılayacak

20 elektrikli otobüsü bakanlık karşılayacak Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir: "İş makinesi kiralama dönemi kapanıyor" "İkinci 20 elektrikli otobüsü bakanlık karşılayacak" "Akıllı şehir uygulamaları yüzde 82 rahatlık sağladı"...

14.10.2022 18:29  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 elektrikli otobüsü bakanlık karşılayacak

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir:

"İş makinesi kiralama dönemi kapanıyor"

"İkinci 20 elektrikli otobüsü bakanlık karşılayacak"

"Akıllı şehir uygulamaları yüzde 82 rahatlık sağladı"

SAMSUN - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2023 yılında iş makinesi ve kamyon kiralaması yapmayacaklarını, 200 milyon TL değerindeki ikinci 20 elektrikli otobüsü de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın karşılayacağını açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında toplanan meclis, komisyonlardan gelen 38 maddeyi görüştü. Meclis; 38 maddeden 21'ini oy birliğiyle, 17'sini de oy çokluğu ile kabul etti. Başkan Mustafa Demir, bazı maddeler hakkında açıklamalarda bulundu.

"Metrekare peşinde değiliz"

Millet İttifakı meclis üyelerinin Saathane Meydanı düzenlemesiyle ilgili eleştirilerine cevap veren Başkan Mustafa Demir, "Meydanı eski tarihi kimliğine kavuşturuyoruz. Eski fotoğrafları elimizde mevcut. Biz metrekare peşinde değiliz. Anakent İş Merkezi yıkılıyor. Devasa bir kütle. Biz metrekare peşinde olsak oraya ticari bölüm koyarız. Biz Subaşı'ndaki meydana yeraltına 3 tane mekanik otopark yaptık. Üstüne ticari bir doku yapmadık. Saathane'de çok hassasiyetle çalıştık. Yapıldığında gelecek nesiller tarafından tekrar yıkılmaya gerek kalmayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Alucralılar Derneği'nin arkasındaki binalar rıza ile yıkıldı. Hemen yıktık ve 4 aya teslime edeceğiz. İnsanlar buna Saathane'deki güzel uygulamaları görerek razı oldular. Biz orada o bölgenin turistik, ticari olarak geçmişteki özlenen ticari ve tarihi dokusunu yeniden kazandırıyoruz. Bunlar Samsun'un geleceği için projeler. Bunlara katkı sağlamaktan uzak durmayın. Bunlar siyaset üstü şeyler. 'Meydan kayboluyor' gibi söylemleri doğru bulmuyorum. Cumhuriyet Meydanı'nı da genişletip büyüteceğiz. Burayı yaşayan bir meydan haline getireceğiz. OMTEL'den 19 Mayıs ilçesine kadar 20 kilometrelik sahil yolunda ve Costal'dan Hürriyet'e kadar sahil kısmının uygulama projesi de çiziliyor. Şehrimizi daha iyi seviyeye getirmek amacıyla kentsel dönüşümde kamulaştırmaya 300 milyonun üzerinde para ödedik. Çünkü biz geleceğin Samsun'unu inşa ediyoruz" dedi.

"Akıllı şehir uygulamaları yüzde 82 rahatlık sağladı"

Samsun'da uygulamaya konulan akıllı şehir uygulamaları konusunda trafik cezalarının arttığını iddia eden bazı meclis üyelerine cevap veren Başkan Mustafa Demir, "Akıllı şehir uygulamaları kapsamında yüzde 82 oranında rahatlama sağlandı. Güvenlik arttı. Cezalar artmadı. Bu uygulamaya sabote etmeyelim. Sistemde ceza uygulaması hayata geçmedi. Bizim sistemde kırmızı ışık ceza yazıyor. Kavşaklara yakın parklanma yasaklarına ceza kesilecek. Bunun dışında sistem ceza kesmiyor" diye konuştu.

Salıpazarı barajı ve 4 ilçenin su sorunu

Salıpazarı Barajı Projesi'nin, malzeme ve zemininden kaynaklanan sebeplerden dolayı yenilendiğini söyleyen Mustafa Demir, "Şuan çalışma da başladı. Baraj, bize hem sulama hem de içme suyu için lazım. Sel sularını önlemek ve depolama içinde önemli. Elektrik de üretecek. Mert Irmağı üzerinde DSİ ile çalışmamız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunun yanında 19 Mayıs İçme Suyu Arıtma Tesisi projesi bitti. İshale hattını da DSİ'den devraldık. Tespitler yapılıp tutanaklar tutulacak. Yılsonundan önce ihale ediyoruz. Bafra-Alaçam- Yakakent bölgesinin isale hattının kalan kısmını ihale edip biz yaptıracağız. 250 milyon lira maliyeti var ama biz onu 130 milyon TL'ye halledeceğiz. 100 yıllık projeksiyonda 19 Mayıs- Bafra-Alaçam-Yakakent tarafındaki su meselesini köklü bir şekilde inşallah çözeceğiz. Seçime kadar bitirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kiralama dönemi kapanıyor

Makine parkını artırdıklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, "Daha önce 1 milyon 100 bin liraya satın aldığımız kamyonların yarı parasını daha yeni ödedik. Bu satın almalardan çok büyük istifade ettik. Şimdi 50 yeni kamyon daha satın aldık. 2023 Ocak sonuna kadar teslim edecekler. Önümüzdeki sene artık belediye olarak kamyon kiralamayacağız. Baktık ki imkanlarımız var. SASKİ'ye yeni makineler satın alacağız. Devlet Malzeme Ofisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bunlarla ilgili çalışmamız önümüzdeki meclis toplantısına gelecek. İnşallah 2023'te iş makinesi de kiralamayacağız. Gelecek nesillere asla yük getirmeyeceğiz" bilgilerini verdi.

Yabancılar Pazarı'nın çatısına yapılacak güneş enerji sistemi yatırımına da değinen Başkan Demir şunları söyledi:

"Bu kendini 5 yılda amorti edecek. Karadeniz'de böyle bir proje yok. Yabancılar Pazarı'nın üzerinde enerji üreteceğiz. Soğutmasını da çözüyoruz. İhale ettik. 30 milyon TL'ye yakın para harcıyoruz. Oradaki esnaflarımız da oldukça memnun. Ayrıca marinanın uygulama projesi de devam ediyor. Dünya çapında kaliteli, bütün kıyıyı da koruyacak, şehrimizin markasına marka katacak bir proje olacak. İlyasköy Spor Salonu Projesi'ni ihale ettik. Temelini Gençlik ve Spor Bakanımız ile birlikte atacağız. Kurupelit'te stat ihalesi için gün alındı. 30 gün içinde ihalesini yapacağız. Vezirköprü-Kunduz'da güzel bir sporcu kampı için otel yapacağız. 2023 yılında DOKAP'dan iyi bir katkı alacağız."

Bakanlık 20 elektrikli otobüs hediye edecek

Elektrikli otobüslerin akaryakıtlı otobüslere göre daha tasarruflu olduğunu belirten Başkan Demir ayrıca şunları söyledi:

"Çok verimli. ASELSAN ile de ikinci 20 otobüsle ile ilgili konuşuyoruz. 200 milyon lira yapıyor. İkinci 20 taneyi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı karşılayacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'dan tüm projelerimize katkı verme sözü aldık. Kendisine çok teşekkür ederim."

Bir sonraki meclis toplantısı 9 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

20 elektrikli otobüsü bakanlık karşılayacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 20 elektrikli otobüsü bakanlık karşılayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.


Advertisement