Arap gazetesinden çok konuşulacak başlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Esad barışacak mı? - Son Dakika
Politika

Arap gazetesinden çok konuşulacak başlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Esad barışacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görüşüp görüşmeyeceğinin tartışıldığı bu günlerde Arap gazetesi Asharq Al-Awsat, dikkat çeken bir haber yaptı. Habere, "Türkiye-Suriye barışı hâlâ uzak" başlığı atıldı.

09.12.2022 17:29  Güncelleme: 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye bir yandan Suriye'nin kuzeyine kara harekatının sinyali verirken, bir yandan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz" sözlerini konuşuyor. Son olarak ABD'nin eski Şam büyükelçisi yayınladığı yazısında iki ülke arasındaki ilişki ve liderlerin olası görüşmesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

"BARIŞ HALA UZAK"

ABD'nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, Londra merkezli Arap gazetesi Asharq Al-Awsat'ta yayınladığı yazısına "Türkiye-Suriye barışı hâlâ uzak" başlığını attı. Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beşar Esad arasındaki ilişkiyi ele alan Ford, ikilinin sadece "Suriye'deki Kürt grupların özerkliğine itiraz" konusunda uzlaştığını aktardı.

ESAD SEÇİMLERİ BEKLİYOR

Öte yandan Ford, yaklaşan 2023 seçimlerini işaret ederek Beşar Esad'ın sonuçları beklediğini belirterek şu ifadelere yer verdi; "Esad, Güçlü Türk muhalefetinin Erdoğan'ın tüm Suriye politikasına saldırmasını izliyor. Muhalefet partileri Şam'la hızlı bir siyasi açılım çağrısı yapıyor.

"PUTİN'İN TEKLİFİNİ REDDETTİ"

Esad muhtemelen Türkiye'de muhalefet haziran seçimlerini kazanırsa Türkiye'nin muhalif savaşçılara desteğini daha kolay yok etmeyi umuyor. Bu nedenle Erdoğan'la fotoğraf çektirmesi için Putin'in yaptığı teklifi kibarca reddetti"

Arap gazetesinden çok konuşulacak başlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan\'la Esad barışacak mı?

Son Dakika Politika Arap gazetesinden çok konuşulacak başlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Esad barışacak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • tarık yayla: Barışsında şu suriyeliler gitsin artık oturduğum binanin 10 dairesinden 7 tanesi suriyeli kiralar bunnarın yüzünden yükseliyor bir dairenin içinde 3 aile kaliyor 16 1 Yanıtla
  • CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor
    09:01 CHP'nin Yerel Yönetimler Çalıştayı Başlıyor

    CHP'nin yerel yönetimler çalıştayı, parti genel merkezinde başlıyor. CHP'li belediye başkanları ve il örgütleri Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Özel, çalıştayın açılışında konuşacak.

  • Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi
    08:34 Seçimlerden önce söz vermişti: Belediye başkanı, mültecilere ait kaçak iş yerlerini kendi eliyle mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement