"ABD, Türkiye'nin kararlılığının farkına vardı" - Son Dakika
Politika

"ABD, Türkiye'nin kararlılığının farkına vardı"

"ABD, Türkiye\'nin kararlılığının farkına vardı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesini değerlendiren Nişantaşı Üniversitesi Kurucusu Levent Uysal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile ülkemizin mücadelesi yeniden tüm dünyaya anlatıldı.

15.11.2019 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın görüşmesini değerlendiren Nişantaşı Üniversitesi Kurucusu Levent Uysal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile ülkemizin mücadelesi yeniden tüm dünyaya anlatıldı. ABD, Türkiye'yi gözden çıkaramayacağını gördü ve Türkiye'nin kararlılığının farkına vardı" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz gün Barış Pınarı Harekatı sonrası ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, Suriye, PKK- YPG, FETÖ, S-400 gibi konular masaya yatırıldı.

Erdoğan ile Trump'ın görüşmesini değerlendiren Nişantaşı Üniversitesi Kurucusu Levent Uysal, görüşmenin stratejik öneme sahip olduğunu belirtti. Türkiye'nin lehine bir görüşme olduğunu kaydeden Uysal, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile ülkemizin mücadelesi yeniden tüm dünyaya anlatıldı. ABD, Türkiye'yi gözden çıkaramayacağını gördü ve Türkiye'nin kararlılığının farkına vardı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu raporda da bu kararlılığın açıkça vurgulandığını görüyoruz" dedi.

"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ YAKINLAŞMA PEKİŞECEK"

"ABD'nin Türkiye'ye karşı tutumunu dengelemek gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız kararlı duruşuyla hiçbir konuda taviz vermeden Türkiye'nin yolunu açtı. Yıllardır terörle mücadele eden ülkemiz binbir maske takan şer odakları tarafından birçok kez zarara uğratılmak istenmiş ancak hepsinin üstesinden başarı ile gelmiştir. Türkiye aleyhine faaliyet gösteren bu grupları yok edip Ortadoğu'daki bütün halkların öncüsü ve sözcüsü olan bir ülke olacağız. Biz iş insanları olarak her durumda devletimizin yanında olacağız. Bu ikili görüşme ile ülkeler arasındaki siyasal ve ekonomik yakınlaşmanın pekişeceğine inancımız tam" açıklamasında bulundu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'ABD, Türkiye'nin kararlılığının farkına vardı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret
    12:53 Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, görev süresi boyunca muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti ve Taraklı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.

  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti
    12:36 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Belediye Başkanını Ziyaret Etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemi vurgulandı.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti
    12:34 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'a gelen çocukları misafir etti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 ülkeden gelen çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul'da ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek, onların enerji ve umut verdiğini belirtti. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali boyunca çocukların İstanbul'un farklı noktalarında eğleneceğini ve birbirlerinin kültürlerini tanıyacaklarını söyledi. İmamoğlu, çocukların evrensel bir dille sevgi ve arkadaşlık kurduklarını vurgulayarak, 23 Nisan'ın tüm dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu
    12:34 Adıyaman Valisi Osman Varol Çelikhan ilçesinde ziyaretlerde bulundu

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde kalıcı afet konutları, geçici yaşam merkezi ve çarşıyı ziyaret ederek esnaf ve depremzedelerle bir araya geldi. Ayrıca, devam eden çalışmaları inceleyen Vali Varol, yetkililerden bilgi aldı.

  • Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı
    12:34 Bomba iddia! Cuhmurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe'yi bıraktı

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" dediği iddia edildi.

  • Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:26 Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Sivas Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun'un yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda meclis başkanvekili, katip üyelikleri, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

  • MKYK toplantısında Erdoğan'ı kızdıran İmamoğlu sözleri: Bunu nasıl söylersin?
    12:25 MKYK toplantısında Erdoğan'ı kızdıran İmamoğlu sözleri: Bunu nasıl söylersin?

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kent lokantaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı AK Parti MKYK toplantısında gündeme geldi. İddiaya göre; bir MKYK üyesinin İstanbul'da seçimleri kaybetmenin nedenlerinden birinin kent lokantaları olduğunu söylemesi üzerine Erdoğan, "Bunu nasıl söylersin?" sözleriyle tepki gösterdi.


Advertisement