Adana'da Restorasyonu Yapılan Müzenin Duvarının Çökmesi - Son Dakika
Politika

Adana'da Restorasyonu Yapılan Müzenin Duvarının Çökmesi

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve siyasi partilerin Adana milletvekilleri, hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

14.02.2019 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve siyasi partilerin Adana milletvekilleri, hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

TBMM Genel Kurulunda, Maden Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Görüşmeler sırasında Adana milletvekilleri, restorasyonu yapılan Adana Müze Kompleksi içerisindeki Tarım ve Sanayi Müzesinin duvarının çökmesi sonucu bir işçinin hayatını kaybetmesi ve 5 işçinin yaralanmasına ilişkin söz aldı.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, iş sağlığı ve iş güvenliği konularına daha titizlikle yaklaşılması gerektiğini bu olayların bir kere daha hatırlattığını belirterek, hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de yaşamını yitiren işçiye Allah'tan rahmet, yaralı işçilere acil şifa dileğinde bulundu. Şevkin, "İnşaat işçileri ya işsiz kalıyor ya da yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için iş cinayetlerine kurban gidiyor. En çok iş cinayeti inşaat işçilerinde yaşanmaktadır." ifadesini kullandı.

Yerinden söz alan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise Adana milletvekillerinden Ayşe Sibel Ersoy'un babası yoğun bakımda olduğu için Meclise gelemediğini, Muharrem Varlı'nın da Adana'ya hareket ettiğini aktardı. Enginyurt, kazada hayatını kaybeden işçiye Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, yeni yapılan Arkeoloji Müzesi inşaatında iskelenin çöktüğünü belirterek, "5 işçi kardeşimiz iskelenin altında kaldı. Vali Bey'den aldığım son bilgiye göre, bu arkadaşlarımızdan birini kaybettik. Allah mekanını cennet etsin. 4 yaralı arkadaşımızdan birisi belinde kırık olması nedeniyle şu anda ameliyattadır. Doktorlar, sıkıntı olmayacağı kanaatindeler. 3 arkadaşımızın da durumları iyidir. Yaralı arkadaşlara da acil şifalar diliyorum." dedi.

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop da yaşamını yitiren işçiye Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifa dileğinde bulundu. Şentop, MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy'un babası için de acil şifa diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Adana'da Restorasyonu Yapılan Müzenin Duvarının Çökmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan işçi çıkarma açıklaması
    15:27 İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan işçi çıkarma açıklaması

    İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işçi çıkarma iddialarıyla ilgili açıklama yaparak tasarruf tedbirleriyle mali disiplini sağlamayı ve projeleri hayata geçirmeyi öncelik olarak belirtti.

  • Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı
    15:23 Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, seçildikten sonra ilk nikahını kıydı. Nikah töreninde konuşan Akbıyık, genç çifte mutluluklar diledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi
    15:22 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Nisan'da Filistin'e yapmayı planladığı ziyaretini, İran ve İsrail arasında yaşanan saldırılar nedeniyle hava sahalarının kapatılması sebebiyle ertelediğini açıkladı. Özel, Filistin'deki 33 bin kaybın dünya kamuoyunun tepkisizliği karşısında mağduriyetinin bir kez daha duyurulması gerektiğini belirtti ve Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

  • Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu
    15:19 Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu

    Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlendirme yaptı.

  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    15:15 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP'li ilçe belediye başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Aras, Anıtkabir özel defterini imzalayarak milli değerlere bağlı olduğunu ve adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğini söyledi.

  • Çevre Bakanı: Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor
    15:12 Çevre Bakanı: Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin ihya ve inşası için çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 76 bin konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Depremde evleri yıkılan afetzedelerden biri olan Güngör ailesi de yeni konutlarına kavuştu ve mutluluklarını dile getirdi. Bakan Özhaseki, vatandaşların güvenli yuvalarına yerleşene kadar çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi
    15:04 Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi

    İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, hükümetle yaşanan tartışmaların ardından “Milano” modelinin adını “Junior” olarak değiştirdi. Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğuna inanmalarına rağmen, gerilimi düşürmek amacıyla değişiklik yapıldı. Stellantis grubu, İtalya'daki fabrikalarındaki üretimi azaltarak bazı fabrikaları yurt dışına taşıma kararı nedeniyle aylardır hükümetle polemik yaşıyordu.

  • İstanbul Valisi Davut Gül'den İmamoğlu'na tebrik ziyareti
    15:04 İstanbul Valisi Davut Gül'den İmamoğlu'na tebrik ziyareti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'da seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ziyarette bulundu. Vali Gül, seçim sonrasında yaptığı ziyarette İmamoğlu'na tebriklerini iletti.

  • Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
    15:03 Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu

    Fenerbahçe ve milli takımın eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı
    15:01 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Afyonkarahisar'dan Mahmudiye ilçesine gelerek müşteri aradığı belirlenen bir tarihi eser kaçakçısı yakalandı. Şahsın üzerinde ve aracında bulunan eserler muhafaza altına alındı.

  • Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti
    14:57 Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kazasında yaralananları ziyaret etti

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 12 Nisan Cuma Günü meydana gelen teleferik kazasında yaralanan kazazedeleri hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Şahin, kazazedelerin yaşadıkları anları dinleyerek kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı ve devletin kazanın takipçisi olduğunu belirtti.


Advertisement