Adana'ya Kene Gibi Yapıştım - Son Dakika
Politika

Adana'ya Kene Gibi Yapıştım

Adana\'ya Kene Gibi Yapıştım

Adana'da 5'inci Kez Seçilmek İçin MHP'den Aday Olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 20 Yıllık Başkanlık Öyküsünü Anlatırken "Adana'ya Kene Gibi Yapıştım" Dedi.

12.03.2009 12:46

ADANA’da 5’inci kez seçilmek için MHP’den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, 20 yıllık başkanlık öyküsünü anlatırken “Adana’ya kene gibi yapıştım” dedi.

“Belediye başkanı olarak icraatlarda başarılı olmak için bazen hiç duymayacaksınız, kanunları da engelleri de tanımayacaksınız. Suç işleyeceksiniz” diye konuşurken, seçim sürecinde Adana’da ‘çirkin siyaset’ yapıldığını, hakkındaki eleştirilerin seviyesiz ve hakarete vardığını önü sürdü.

Adana Yerel Yönetimler Güçbirliği Platformu’nca düzenlenen ‘Yerel Seçimler ’09 Adana Başkanını Arıyor’ adlı toplantıda konuşan Durak, 1973 yılından beri Adana siyasetinde var olduğunu, 2 dönem belediye meclis üyeliği ve 4 dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlattı. Bu süreçte projeleri hayata geçirirken, sürekli engellerle karşılaşmasından yakındı ve Çatalan Suyu’nun şişelenip yurt dışına ihraç edilmesi ve metro projesinin hizmete girmesi konularında AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ın engelleme girişimleri olduğunu iddia etti.

Bu iki projenin gerçekleşmesi halinde rakiplerinin seçim yarışında havlu atmak zorunda kalacağını savunan Durak, “İşte burada çirkin politika devreye giryor. Adana Milletvekili biri çıkıyor, ‘Suyu satamazsız, ruhsatı yok. Metroyu çalıştıramaz, yalan söylüyor’ diyor. Bize hakaretler ediliyor. 4 defa halk tarafından seçilen belediye başkanına ağır şekilde ithamlar yöneltiliyor” dedi. Durak, Çatalan suyunun şişelenmiş halde ihracı için Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat alınması gerektiğini ve ruhsat konusunda güçlükler çıkarıldığını, metronun de deneme seferi sürecinde elektriklerin kesildiğini, 18 Mart’ta sefere başlanacak olmasına rağmen halen metronun elektrik aboneliğiyle ilgili evrakın imzalanmadığını, kurumlar üzerinde iktidar partisi AKP’nin yoğun baskı yaptığını öne sürdü.

DURAK’IN EMEKLİLİK PLANI

Durak, yeniden seçilmesi halinde aynı Merkez Cami Otopark’ında olduğunu gibi Atatürk Parkı’nın altına da otopark yapmayı planladığını, Yüreğir’de ise yıkılan Bossa Fabrikası’nın arazisini kamulaştırıp, toplu konut inşa etmeyi düşündüğünü anlattı. Durak, rakipleri AKP’li Mehmet Ali Bilici ve CHP’li Ümit Özgümüş’ün projelerini ‘hayal vaadediyorlar’ diye eleştirirken, emeklilik planlarını da açıkladı. Gözünün arkada kalmayacağını, aklına takılıp da yapamadığı proje bulunmadığını kaydeden Durak, seçimi kaybederse Bürücek yaylasındaki evinde yaşamayı arzuladığını, torunlarıyla ilgilenmek istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Adana'ya Kene Gibi Yapıştım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement