CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 yıl önce katledilen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın bilim adamı, siyasetçi, gazeteci, yazar ve akademisyen olmasının çok ötesinde iyi bir insan, aydınlık Türkiye idealine adanmış bir nefer olduğunu belirtti.
Kılıçdaroğlu, 21 Ekim 1999 tarihinde evinin önünde bombalı saldırıya uğrayan Kışlalı'nın öldürülmesinin 16'ncı yılı nedeniyle mesaj yayımladı.
Kışlalı'nın karanlık odaklarca 16 yıl önce bugün katledildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Partimizin saygın ve seçkin temsilcilerinden biri olan Kışlalı, bilim adamı, siyasetçi, gazeteci, yazar ve akademisyen olmasının çok ötesinde iyi bir insan, aydınlık Türkiye idealine adanmış bir neferdi" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, Kışlalı'nın fikir ve eserlerinin hala yaşadığını belirterek şunları kaydetti:
"O bomba, 16 yıl önce bugün Kışlalı hocamızın yaşamını sonlandırmış olabilir ama kendisi, yetiştirdikleri, fikirleri ve eserleriyle yaşamaya devam ediyor. Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığının asla karşılıksız kalmayacağına, ülkemizin sonsuza kadar laik ve demokratik bir ülke olarak yaşayacağına olan inancımla kendisini özlemle, sevgiyle, saygıyla anıyor, ailesi ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum."
Son Dakika › Politika › Ahmet Taner Kışlalı'nın Öldürülmesinin 16'ncı Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.