Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri TBMM'de (2) - Son Dakika
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri TBMM'de (2)

Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri TBMM\'de (2)

SOYLU VE HDP GRUBU ARASINDA GERGİNLİKTBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin konuşmaları sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP grubu arasında gerginlik çıktı.

10.12.2022 17:57  Güncelleme: 18:02

SOYLU VE HDP GRUBU ARASINDA GERGİNLİK

TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin konuşmaları sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile HDP grubu arasında gerginlik çıktı. HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, HDP'li belediyelere kayyum atanmasının, Kürt düşmanlığı ve halk iradesinin gasbı olduğunu öne sürdü. Ayağa kalkan Bakan Soylu, "Kürt düşmanı sizsiniz. Hepiniz Kürt düşmanısınız, siz insanlık düşmanısınız. PKK'nın çocukları" dedi.

Bakan Soylu, HDP'li Bektaş'ın "Yolsuzluk, hırsızlık, taciz sizin işiniz" sözlerine karşılık PKK'lı teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan tutuklu HDP'li Semra Güzel'in perukla yakalandığını da hatırlatarak "Peruklarınızı takın, asıl PKK'nın çocukları sizsiniz" dedi. HDP'li Beştaş, "Sizin ağababalarınıza boyun eğmedik. Sizin karşınızda korkacak bir HDP yok. Bu konuda siz, ayaklı bir nefret makinesine dönüştünüz. Daha sözlerime başlarken yerinizden kalkıp öyle bir saldırıya geçmeniz, aslında psikolojinizi de ortaya koyuyor" diye konuştu.Bakan Soylu, hakaret ve iftira silsilesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Kürt düşmanı kimdir, biliyor musunuz? 10 yaşındaki çocuğa kalaşnikof veren PKK ve HDP'dir. Hiç masum gibi bakma. Kimin kaçırdığını, kimin dağa gönderdiğini, annelerin sana bela ve nefret ettiğini herkes bilmektedir ve cümlem şu; 'Burada tülbent atan Remziye Tosun sadece PKK ve Kandil'in elemanıdır'. Devletin bütün kayıtlarında bu böyledir. Aynı zamanda son 5 yılda 1230'un üzerinde Türkiye'ye teslim olan PKK terör örgütünden kişiler var, teröristler var. Geldiler ve bize 'HDP bizi dağa gönderdi' dediler. Asıl hesabı siz vereceksiniz siz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri TBMM'de (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement