AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Politika

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

(SNA) AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek başkentte milletvekilliği seçimleri hakkında soruları cevaplandırdı.

21.02.2015 21:06

org1

(SNA)

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek başkentte milletvekilliği seçimleri hakkında soruları cevaplandırdı. Yamalı, milletvekili adaylığı için tanınmış isimlerinde yarışacağını açıkladı.

Birinci bölgeden milletivekili aday adaylığı için, Sayın Hakan Fidan, Osman Gökçek, Mücahit Arslan, Prof. Dr. Erol Göka, THK Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban müracat etti dedi. 2. bölgeden ise eski DSP milletvekili, merhum Başbakan Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün'ün aday adaylığı için birinci tercihini İstanbul 3. bölgeden, ikinci tercihini ise Ankara 2. bölge yönünde kullandığını söyledi.

Ankara'da milletvekili olmak için 158'i kadın, 78'i engelli olmak üzere 722 kişinin yarışacağını, bu sayının bir önceki genel seçimde 430 olduğunu söyleyen Yamalı, "Aday adaylarımızın yüzde 10'u engelli. Bundan büyük bir memnuniyet duyduk, bu engelli vatandaşlarımızın AK Parti'ye olan ilgi ve güvenini yansıtıyor, İnşallah bunun Meclis'e yansıması konusunda genel merkeze ısrarcı olacağız" dedi.

Yamalı, aday adayı sayısındaki artışın, yoğun teşkilat çalışmalarından kaynaklanmış olabileceğini, ikinci bir nedenin de siyasete ve AK Parti'ye olan ilginin artmasının olduğunu, milletvekili sayılarının 400'e ulaşması için ellerinden  geleni yapacaklarını, burada HDP'nin barajı aşıp aşamamasının belirleyici bir rol oynacağını söyleyen Yamalı,"Eğer HDP barajın altında kalırsa yüksek bir miletvekili oranı yakalayabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Toplantıda Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cemalettin KÖMÜRCÜ, İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Erhan İYİAKSU'nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleride hazır bulundu.

Kaynak: Scandinavianagency.com

Son Dakika Politika AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement