AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu; - Son Dakika
Politika

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu;

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu;

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçildiği takdirde artık Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

05.07.2014 15:58

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği takdirde artık Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Merkeze bağlı Tanrıvermiş köyünü ziyaret eden Uslu, 10 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından sistemin bütünüyle değişeceği için kimsenin beklenti içerisinde olmayacağını dile getiren Uslu, "Beklentiler olmayınca insan daha rahat olacak. Beklentiler insanların özgürlüğünü daraltıyor. Sorumluluğunu artırıyor. Sorumluluklar arttığı zaman siz onlar içerisinde tercih yapmak zorundasınız. Acaba genel merkezle ters düşmek mi iyidir, yoksa halkla ters düşmek mi iyidir. Düşünüyorsunuz eğer istikbal, evlat diye düşünüyorsanız genel merkezle ters düşmeyeyim diyorsunuz. Yok eğer milleti düşünüyorsanız genel merkez umurunuzda olmuyor ve ben görevimi hakkıyla yaparım deme imkanınız oluyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğunda Çankaya'da oturan bir cumhurbaşkanı olmayacağını ve icranın başında olacağını dile getiren Uslu, halk tarafından seçildiği için tüm kurumların ahenkli, uyumlu çalışmasını sağlayacağını, halkın talep ve ihtiyaçlarının birinci derecede önemli hale, meclisin de daha etkin ve saygın bir konuma geleceğini kaydetti. Parlamentonun kendi içerisinden çıkardığı bir hükümeti denetleyemediğine dikkat çeken Uslu, yeni sistemle meclisin bu imkana kavuşacağını, devlet başkanının milletvekilleri uyumlu çalışacağını bu sayede bürokrasideki sorunların da çözüme kavuşarak, sistemin tıkır tıkır işleyeceğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğu takdirde otoriter yönetim sergileyeceği yönündeki söylemlere de tepki gösteren Uslu, "Başbakanımız Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olursa devlet başkanlığını getirir. Devlet başkanlığı gelirse çok otoriter bir yönetim gibi söylemler var. Bugün Avrupa'da Hollanda, İngiltere, Danimarka, Belçika, Lüksemburg, İspanya krallık. Demokrasi iyi bir şey orada insanlar var. İnsanların tercihleri var. Kabulleri var. Retleri var. Demokrasi kültürünün etkin olduğu yerde insanların iradesi var. Oradaki yönetim biçiminin monarşi mi olmuş, başkanlık sistemi mi olmuş hiç de önemli olmadığını görüyoruz. ABD'de başkanlık seçimi var. Başkan önce temsilciler meclisi ve senatoya karşı sorumlu olacak. Devlet başkanı ile cumhurbaşkanı arasındaki fark ise cumhurbaşkanı icranın başı yetkisini istediği gibi kullanıyor ancak hiçbir sorumluluğu yok. Devlet başkanı ise cumhurbaşkanı yetkilerini kullanıyor. Aynı zamanda başbakanın yetkilerini kullanıyor. Yaptığı her şeyden sorumluluğu var. Gidecek millete hesap verecek. Şimdi hangisi doğru" diye konuştu.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, çevresinde her tarafın yangın yeri olduğunu dile getiren Uslu, bu nedenle güçlü ve hareket etmek zorunda olduklarını dile getirdi. Uslu, özgürlükçü, demokratik bir yönetimi benimseyen milletin otoriter yönetimi kabul etmeyeceğini vurgulayarak, Türkiye'nin yönünün de bu yönde olmadığını ifade etti.

Birilerinin amacının korku salmak, halkı korkutarak ve ürküterek en kötüye razı etmek olduğunu dile getiren Uslu, "Kendi içlerinden aday bulamıyorlar. İthal adaylarla işi götürmeye çalışıyorlar. Dün bir araya gelemeyen insanlar bugün cumhurbaşkanı adayı konusunda birleşiyor. Demek ki onlara bir irade böyle olacak diyor. ve Tayyip Erdoğan'dan kurtulalım diyor. Üstün güçlerin, imtiyazlı seçkinlerin Tayyip Erdoğan'dan kurtulmasını istediği yerde halkın Başbakanımıza sahip çıkması gerekir. Allah'ın izniyle de öyle olacak. Tayyip Erdoğan zamanında Türkiye ayağa gücünü ispat etti. Türkiyesiz bir hesap, senaryo artık söz konusu olamaz" şeklinde açıklamalarda bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement