AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Açıklaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Açıklaması

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden tünel kazarak firar eden 4'ü hükümlü 14'ü tutuklu 18 PKK'lının arasında, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın oğlu ile birlikte 6 öğrencinin hayatını kaybettiği dershane saldırısının faili de bulunuyordu.

26.09.2013 16:54

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden tünel kazarak firar eden 4'ü hükümlü 14'ü tutuklu 18 PKK'lının arasında, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın oğlu ile birlikte 6 öğrencinin hayatını kaybettiği dershane saldırısının faili de bulunuyordu. Firar edenlerin yakalanmasının ardından açıklamada bulunan Eronat, "Yakalandıklarını duyduğumda mutlu oldum. Hak yerini buldu dedim" dedi.

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden tünel kazarak firar eden 4'ü hükümlü 14'ü tutuklu 18 PKK'lının arasında, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın oğlu ile birlikte 6 öğrencinin hayatını kaybettiği dershane saldırısının faili de bulunuyordu. Eronat, yaptığı açıklamada, "Danışmanlarım '18'inci de yakalandı' diye bir mesaj attılar. Bu, sevindirici bir durum, kendileri açısından da sevindirici bir durum. Dönüp baktığınız zaman 18 kişi ne için kaçırıldı? Derin güçler diyorum ama PKK'nın da bir derini olduğunu herkes söylüyor. Bunu kendileri bile ifade ediyorlar. Acaba bu derinler mi kaçırdı, yakalanmasalar neler olabilirdi? Kendilerinin canları açısından da bunu düşünmek lazım. Bu nedenle yakalanmalarını hem devletimiz, hem hükümetimiz hem benim açımdan, hem de kendileri açısından çok doğru ve olumlu buluyorum" dedi.

"Bir tanesi Ozan Alpkaya, Diyarbakır'da 6'sı çocuk 7 kişinin ölümüne sebep olan bombanın hazırlanmasında görev almıştı" diyen Eronat, "Bunlar, büyük acıların yaşandığını olaylar. En azından kaos ortamı yarattı. Güneydoğu'daki ve Türkiye'deki insanları tedirgin etti. Şu anda yargılandılar. 4 tanesi hükümlü ama 14'ü yargılanıyor. Yargılama süreçleri devam ediyor. Neticede, suçların cezaları kanunumuzda belirtilmiştir. Bu şekilde kaçmaları halkımızda da bende de üzüntü yaratmıştı. Olayı fazla kişiselleştirmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Eronat, "Benim oğlum şehit oldu ama artık başka annelerin canı yanmasın istiyorum. Dağdaki çocuklarımızın da canı yanmasın istiyorum. Çok da üzülüyorum" dedi.

Ülke içindeki huzuru bozmaya kimsenin hakkının olmadığını vurgulayan Eronat, "Bunlar bu kadar çabuk yakalanmasalardı düşünmek istemiyorum ama sıkıntılı günler yaşayabilirdik. Yakalandıklarını duyduğumda mutlu oldum. Hak yerini buldu dedim. Ben dün akşam Sayın İçişleri Bakanımızla bir görüşme yaptım, 'Ablacığım, hiç canını sıkma en kısa sürede yakalayacağız bunları' dedi. Jandarmanın çok büyük katkısı olmuş" şeklinde konuştu.

Eronat, konuşmasında şunları kaydetti: "Sayın Başbakana MKYK toplantısında teşekkür ettim bu konuyla ilgili olarak. Kendisi de hoşnutluğunu ifade etti. Anne olarak içim sızladı, daha doğrusu annem için çok üzüldüm. Annem dünden beri yataktan çıkmıyordu. Ben annemi mutlu edebildiğimiz için çok mutlu oldum. Oğlum çok masum bir çocuktu, sevgi doluydu intikam duygusu yoktu. Bu zamana kadar benim de aklımdan intikam, kin hiç geçmedi. Sağ salim yakalanırlar diye düşündüm, intikam duygusu taşımıyorum ama adalet yerini bulduğu zaman vicdanlar daha rahat oluyor." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement