AK Parti Gençlik Kolları, Stk Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika
Politika

AK Parti Gençlik Kolları, Stk Temsilcileriyle Buluştu

AK Parti Gençlik Kolları, Stk Temsilcileriyle Buluştu

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları ve 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, İstanbul gençliğine dönük projelerini ve muhtemel işbirliklerini değerlendirmek üzere bir araya geldi.

02.06.2014 22:09

AK Parti İstanbul Gençlik Kolları ve 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, İstanbul gençliğine dönük projelerini ve muhtemel işbirliklerini değerlendirmek üzere bir araya geldi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen programda, GENAR tarafından İstanbul'un 39 ilçesinden 5 bin 500 genç ile gerçekleştirilen Gençlik Araştırması'nın sonuçları da paylaşıldı. Gençlerin oy tercihleri, siyasetle ilgilenme durumu, Alkol Yasası, Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi birçok konuda oldukça çarpıcı sonuçların alındığı araştırma, İl Gençlik Kolları Başkanı Gıyaseddin Gergin'in ev sahipliğinde düzenlenen STK İstişare ve Koordinasyon Toplantısı'nda STK temsilcileriyle birlikte değerlendirildi. 100'ün üzerinde STK temsilcisinin katıldığı toplantıda araştırma sonuçları ışığında neler yapabileceklerinin konuşulduğunu belirten Gergin, bu tarz çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Gergin, "Tarihiyle ve ecdadıyla gurur duyan, istikbale öz güvenle bakan ve üstlendiği sorumlulukla büyük Türkiye yolunda AK Parti'nin ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın her zaman güvendiği Gençlik Kollarımızın, Cumhurbaşkanlığı ve 2015 genel seçimleri öncesindeki çalışmalarını planlamak adına bugün çok verimli bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Gençlik adına belirli mihraklarca oluşturulmaya çalışılan algıların ne kadar gerçek dışı olduğunu bugün sonuçlarını paylaştığımız 'ezber bozan' bir araştırmayla görmüş oluyoruz. Özellikle gençlerin çözüm sürecine verdiği müthiş destek, geleceğe dair umutlarımızın katlanmasına vesile olmuştur" ifadelerini kullandı.

İstanbul'un tüm ilçelerinde 17-30 yaş arasındaki demografik yapılara göre seçilmiş 5 bin 500 genç ile yapılan araştırmada "Terörü bitirmek üzere başlatılan çözüm sürecini destekliyor musunuz?" sorusuna gençlerin yüzde 66'sı 'evet' dedi. Gençlerin 1 yılını geride bırakan çözüm sürecine destek vermeye devam ettiği görüldü.

İSTANBULLU GENÇLERİN YÜZDE 51'İ AK PARTİ DİYOR

Gençlere son yerel seçimlerde hangi partiye oy verdiği de soruldu. İstanbul'da yaşayan gençler yüzde 51 ile AK Parti dedi. Gençlerin büyük bir kısmı AK Parti'ye ve Başbakan'a karşı duydukları sevgi, partinin "millet için hizmet" anlayışıyla hareket etmesi ve partiden memnun olduklarından dolayı oy verdiklerini belirtti.

Kamuoyunda çok tartışılan 'alkol satışları düzenlemesi' de gençlerin desteğini almış görünüyor. Gençlerin yüzde 60'ı Alkol Satışının Kısıtlanması Yasası'ndan memnun. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Gençlik Kolları, Stk Temsilcileriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement