AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

"Eğitim de güzel şeyler yaptık. AK Parti'den önce Kur'an eğitimi merdiven altındaydı.

11.03.2014 16:52

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, eğitimde de güzel şeyler yaptıklarını belirterek, "AK Parti'den önce Kur'an eğitimi merdiven altındaydı. Yasak, kaçak ve göçekti. Bugün artık isteyen tercihli olarak liselerde rahatlıkla Kur'an'ı öğrenebiliyor" dedi.

Erdem, Kağıthane'de Hamidiye Mahallesi'ndeki İdare Taksi Durağı esnafını ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Erdem, İstanbul'da artık taksicilerle ilgili sorunsuz projelerin konuşulduğunu anlattı. Durakta çalan bir telefona da bakan Erdem, vatandaşın taksi talebine cevap verdi ve kendisini tanıttı.

Hamidiye Talebe Yurdu'nu da ziyaret eden Erdem, yurt yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Burada konuşan Erdem, öğrencilerin, geleneklere uygun olarak barındırılmasının önemli bir görev olduğunu ifade ederek, Osmanlı'da birçok hizmetin vakıflar eliyle yapıldığını, o günkü vakıfların yerini günümüzde sivil toplum örgütü denilen derneklerin aldığını anlattı.

Erdem, "Bugün sizler o geleneği devam ediyorsunuz, hem barındırıyorsunuz hem de çocukların başarılı olması için gereken eğitim desteğini veriyorsunuz" diye konuştu.

Seçim öncesinde programlar yaptıklarını ve vatandaşlarla sohbet ettiklerini dile getiren Erdem, iş adamları, esnaf ve taksi duraklarını ziyaret ettiklerini anlattı. Erdem, "Bugün artık vatandaşlarımızla sorunları değil, proje konuşuyoruz. Türkiye AK Parti ile birlikte çok iyi bir noktaya geldi. Bu seçim de gelinen noktanın daha ileri götürülüp götürülmemesi meselesi. Projeler var. Onları konuşup paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızla dertleşiyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, yurtların artmasının önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Eğitim de güzel şeyler yaptık. AK Parti'den önce Kur'an eğitimi merdiven altındaydı. Yasak, kaçak ve göçekti. Bugün artık isteyen tercihli olarak liselerde rahatlıkla Kur'an'ı öğrenebiliyor. Onun ötesinde çocukların kabiliyetlerini ön plana çıkaracak, çocuk neye ilgi gösteriyorsa tercihli olarak onları öğrenme şansı yakaladı. Mecburi eğitimi de bu dönem 12 yıla çıkardık. Geçmişte adeta okumak isteyenlerin önü engelleniyordu. Başörtüsü, meslek lisesi, katsayılarla engelleniyordu. Şimdi Allah'a şükür üniversite sayısını 176'ya çıkardık. Açıköğretimi sonuna kadar açtık. Artık açık ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite var. Dolayısıyla okumak isteyen herkesin önünü açtık. Çünkü dünyada ülke iddialı bir noktaya gelecekse mutlaka eğitim problemini çözmeli. Sanayileşecek ve başarılı işler yapacaksak, ara elemanı yetiştirecek meslek liselerine ihtiyaç var. Bu milletin değerleriyle değerlenmiş inşallah yeni nesilleri sizlerle birlikte inşa etmeye devam edeceğiz."

"Hiçbir gencimiz ve çocuğumuzu aç ve açıkta bırakmayacağız"

Türkiye'nin dünyada itibarının arttığını vurgulayan Erdem, dualarının bu hizmetlerin kesintisiz devam etmesi olduğunu söyledi. Kız yurtlarının artmasının önemine değinen Erdem, şöyle konuştu:

"Herkesin evine yakın yerde okul bulma şansı olmuyor. Özellikle üniversitelerde bu söz konusu. Devlet bir taraftan dolu dizgin yurtlar yapıyor. Ama o kadar çok açık var ki, bunu kısa zamanda kapatmak mümkün değil. İşte bu şekilde dernek ve vakıfların yaptığı yurtlar, kız çocukları açısından daha sağlıklı ve güvenli oluyor. Bu yerler önemli. Malum paralel yapının getirdiği sıkıntılar var. Oraları güvenli kabul edenler artık güvensiz buluyor. Çünkü karalama kampanyalarına hedef oluyorlar.

Geçen gün Kağıthane'den birisi aradı. Çocuğu Düzce'de bir yurttan gecenin bir yarısı sokağa atılmış. Neden? Karalama kampanyalarına yönelik kasetleri izletiyorlar, Başbakan aleyhinde konuşmalar yapılıyor. Çocuğun bir tanesi de çıkıp, müdahale ederek, bunların doğru olmadığını, yanlış olduğunu ifade ediyor. Sen misin bunu söyleyen. Çocuğu atıyorlar dışarı. Gece ailesi beni aradı. Gece il başkanımızı aradık, sağolsun duruma müdahil oldu. Şu an da Başbakanımız da yurtlardaki kapasiteyi artırmak için çalışmalarını yürütüyor. Evleri geçici olarak kiralamak ya da otelleri yurt haline dönüştürerek çocukların ihtiyaçlarını mutlaka göreceğiz. Hiçbir gencimiz ve çocuğumuzu aç ve açıkta bırakmayacağız, birilerinin tacizlerine ve karalamalarına fırsat vermeyeceğiz. Onların rahat etmelerine fırsat vermeyecek, yapıyı mutlaka oluşturacağız." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement