AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP'li bazı milletvekili ve yerel yöneticilerin fişlendiği iddialarına ilişkin yanıt verdi.

14.08.2013 15:36  Güncelleme: 21:08

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, CHP'li bazı milletvekili ve yerel yöneticilerin fişlendiği iddialarına ilişkin, "CHP'nin, siyasi görüşleri, Türkiye meseleleriyle ilgili değerlendirmeleriyle gündemde yer alma imkanı, ihtimali olmadığı için bu tür spekülatif bazı hususlarla asparagas haberlerle Türkiye gündemini işgal etmekle CHP'den söz ettiriyor" dedi.

AK Parti'nin 12. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sütlüce'deki İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Şentop, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, bazı CHP'li milletvekilleri ile yerel yöneticilerin fişlendiği yönündeki iddiaları sorması üzerine Şentop, CHP'nin genel başkanı dahil bazı yetkililerinin zaman zaman bazı belgeler ile bazı konularda duyumlarını açıkladıklarını ama hepsinin kısa zamanda fos çıktığını söyledi.

Partinin genel başkanı kürsüde konuşurken bile grup toplantısında önüne konulan bir bilgiyi açıkladığında onun yanlış olduğunun kısa süre sonra anlaşıldığını anlatan Şentop,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu 'fişlemeyle ilgili belgeler' dedikleri yazıların içerikleri açıklandı. Bunun için istihbarat örgütünde, güvenlik güçleri içinde çalışıyor olmak gerekmiyor, bu hepimizim bilmiş olduğu, milletvekillerinin bilmem neredeki toplantıya katılması, uluslararası bazı kuruluşların temsilcileriyle görüşülmesi gibi hususlar…  Türkiye'de sadece böyle bir iş yapmak için çalışan güvenlik mensupları varsa bence onlar hakkında fişlemeden değil de böyle lüzumsuz bir iş yaptıkları için, görevlerini doğru düzgün yapmadıkları için soruşturma açmak gerekir. Basında çıkan, hepimizin bildiği, milletvekillerinin kişisel programlarını takip ederek öğrenebileceğimiz işlerle ilgili onlar. Kısa zamanda zaten bir açıklama da yapıldı Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından böyle bir şeyin aslının olmadığına dair."

İddiaları "spekülatif" olarak niteleyen Şentop, "CHP'nin, siyasi görüşleri, Türkiye meseleleriyle ilgili değerlendirmeleriyle gündemde yer alma imkanı, ihtimali olmadığı için bu tür spekülatif bazı hususlarla, asparagas haberlerle Türkiye gündemini işgal etmekle biraz da CHP'den söz ettiriyor. Bence problem bu. Kısa zaman içinde bu konu vuzuha kavuşur" ifadelerini kullandı.

-GYV'nin açıklaması-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın 11 maddelik açıklamasıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, açıklamayı okuduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ben Abant Platformu'nun yönetim kurulunda yer alıyordum adaylığımdan önce. Bu bakımdan GYV Genel Başkanı Mustafa Yeşil ve diğer arkadaşlarla şahsi dostluklarımız da var. Türkiye'de, Taksim olayları da dahil olmak üzere, AK Parti'nin iktidarda olmasını hazmedemeyenler, önümüzdeki, onların görebildiği kısa vadede de AK Parti dışında bir iktidar seçeneğin bulunmadığını görenler, AK Parti içinde veya AK Parti tabanında, AK Parti'ye destek veren kesimler içinde bir ihtilaf havası varmış gibi bir tablo, atmosfer ortaya çıkarmak istiyorlar. Tabii siyasi partilerde olduğu gibi, derneklerde, cemiyetlerde olduğu gibi, cemaatlarda veya camialarda da bir tek tip yapı yoktur. Her çeşit insan, farklı görüşlerden kişiler vardır ve bunların değerlendirmeleri, açıklamaları bağlayıcı nitelikte açıklamalar değildir. Türkiye'de AK Parti'yi destekleyen kesimler içinde GYV'nın temsilcisi olduğu kesim de dahil olmak üzere, bir ihtilaf yoktur. Türkiye'yle ilgili genel değerlendirmelerimizde, perspektiflerimizde yeniden büyük Türkiye ideallerimizle ilgili bir problem yoktur. Bu açıklamanın muhatabı fitnecilerdir, fitne çıkarmak isteyenlerdir. Bunlar da herhalde bu açıklamalarla cevabını almış oldular." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement