AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması
03.02.2014 17:15

"Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ilgili düzenlemeleri, Şubat sonuna kadar çıkaracağız" "Seçime kadar olan çalışma takviminde HSYK teklifi yok"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ilgili düzenlemelerin Meclis'in 30 Mart yerel seçimler için tatile gireceği Şubat sonuna kadar yasalaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Elitaş, gazetecilerin Meclis gündemiyle ilgili sorularını yanıtlarken,  görüşmeleri yarım kalan "Torba Kanun Tasarısı" ile Askerlik Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısının bu hafta bitirilmesi konusunda gruplarla anlaştıklarını belirterek, "Bu hafta, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri bir grup önerisi olacak. Gruplar, bu hafta sırasıyla bir grup önerisi verecek" dedi.

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile ilgili iki ayrı düzenlemenin Meclis'e geleceğini, Adalet Bakanlığı ile ilgili olanın halen TBMM Anayasa Komisyonu gündeminde bulunan "Demokratikleşme Paketi" ile birleştirileceğini anlatan Elitaş, "Gelecek teklif, Komisyon'da Demokratikleşme Paketi ile birleştirilecek. Bu değişiklikler önergelerle eklenmez. Bu, zamandan kazanmak için yapılacak" diye konuştu.

İki düzenlemeyi de Şubat sonuna kadar yasalaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Elitaş, ayrıca AFAD ile ilgili teklifi de çıkarmak istediklerini  kaydetti.

Elitaş, "HSYK ile ilgili teklif ne olacak?" sorusuna, "Şimdilik seçime kadar olan çalışma takvimimizde HSYK teklifi yok" karşılığını verdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması - Son Dakika


Advertisement