AK Parti Grup Toplantısı (3) - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Toplantısı (3)

AK Parti Grup Toplantısı (3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Ankara'da oturup, darbe dönemlerinin insanlık dışı uygulamalarını milliyetçilik sanıp onları savunanlardan değiliz" dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 yıllık...

19.11.2013 16:29

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Ankara'da oturup, darbe dönemlerinin insanlık dışı uygulamalarını milliyetçilik sanıp onları savunanlardan değiliz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 11 yıllık iktidarları boyunca yaptıklarının yüzlerce sayfaya dahi sığmadığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yaşadığı bir olayı anlatan Başbakan Erdoğan, " Karadağ'ın başkenti Podgorica yakınlarında Tuzi adında bir kasaba var. Burada Osmanlı şehitliği buluyor, şehitliğin içinde de Nizam Cami adında bir cami var. Karadağ Diyanet İşleri Başkanı Rifat Feyziç, Bekir beye şunu söylüyor; '1911 yılında atalarımız bu cami tamir edilsin' diye Osmanlı'ya mektup yazmışlar. Ancak 1912'de Balkan Savaşları başlamış, Osmanlı bunu yapamamış. 1937'de Allah rahmet etsin caminin son imamı şehit edilmiş. Bu arada cami de yıkılmış. 'Tayyip bey başbakan olunca, halimizi bir kez daha arz ettik. Camimiz restore edildi. 2011 yılının Kadir Gecesi'nde tekrar ibadete açıldı.' O ilk mektubun yazılmasından tam yüz yıl sonra Nizam Camii'ni biz tekrar ayağa kaldırdık. Karadağ Diyanet İşleri Başkanı devam ediyor ve diyor ki 'Sayın bakanım bir daha bizim mektuplarımıza cevap vermek için lütfen yüz yıl beklemeyin.' İşte mesele bu, tarih bilinci bu, medeniyet bilinci bu, kardeşlik hukuku bu. AK Parti döneminde dünyanın neresinde olursa olsun mektuplar, artık yüzyıl bekletilmiyor, anında cevap buluyor. Karadağ'daki Fatih Sultan Medresesi, son mezunlarını 1912'de vermiş, ardından medrese yıkılmıştı. Gittik, bulduk, tamir ettik ve yüz yıl sonra o medrese 2012 yılında ilk mezunlarını verdi. Kosova Dragaş'da yaşlı bir amca gözyaşları içinde TİKA heyetini karşılıyor ve şunu söylüyor; 'Hoş geldiniz ama niye bu kadar geç geldiniz. 1912 yılından beri yüz yıldır sizi bekliyoruz.' Somali Cumhurbaşkanı diyor ki; 'Siz gelmeden önce Somali'de hasta olanları Azrail'i bekliyordu, siz geldiniz şimdi hastalar doktor bekliyor. İşte büyük devlet şuuru bu" diye konuştu.

"POSTA PULLARININ ÜZERİNDEN ATATÜRK'ÜN RESMİNİ KALDIRDILAR"

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında TİKA tarafından restore edilen ve inşa edilen yerlerin resimlerini gösterdi. Türkmenistan'ın Merv şehrindeki Sultan Alparslan'ın türbesinin restorasyonu, Sudan'da 5 bin metrekare alanda Türk mesleki eğitim merkezi, Makedonya'nın Kocacık köyünde Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin anı evine dönüştürülen evi, Manastır'da Mustafa Kemal'in eğitim aldığı Manastır Askeri İdadisi'nin restorasyonunu, Filistin Nablus'ta Abdülhamit'in yaptırdığı saat kulesinin restorasyonu, Myanmar'daki Türk şehitliği restorasyonunun resmini gösteren Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kocacık köyüne gittik. CHP'ye sorun inanın köyü bilmez, MHP'ye sorun milliyetçiler ya inanın bilmez. Kocacık; Gazi Kemal'in babasını doğup büyüdüğü köydür. TİKA gitti köyü buldu, Ali Rıza Efendi'nin evini tespit etti, oraya büyük bir anı evi inşa etti. Bu ev tamamlandı ve ziyarete açıldı. CHP'de, MHP'de burada hazır olda And okurken biz Manastır'a gittik, Mustafa Kemal'in eğitim aldığı Manastır Askeri İdadisi'nin restorasyonunu yaptık. Biz buyuz. Biz bunları gerçekleştiririz ama Türkiye'de 'ben medyanın amiraliyim, bilmem nesiyim' diyenler bunları görmüyorlar. Bunları görsenize, neler yapıldığını takip edin bakalım, bunları yazın koyun bir kenara, yazın bunları. CHP lafını yapar, biz uygulamasını yaparız. Onlar Gazi Kemal'in resmini Türk Lirası'nın üzerinden çıkarırlar, İnönü'nün resmini koyarlar. CHP işte bunları yaptı. Posta pullarının üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular, sınıflardan Atatürk'ün resmini kaldırdılar, İnönü'nün resmini koydular. Bunu CHP yaptı, CHP. Mehmet Akif'in dedesinin yaptırdığı camiyi bulduk, onu şimdi yeniden ayağa kaldırıyoruz. Kudüs'te Haremüşşerif'te bulunan Kubbetus Sahra'nın üç parçadan oluşan hilalini beşinci defa Türkiye olarak biz yeniledik. Filistin Cenin'de Osmanlı kışlası El Hazza okulunu biz onardık. Kırım'da Bahçesaray'da Zincirli Medrese'yi biz restore ettik. TİKA'yı Etiyopya'da Harar'a gönderdik. Harar'da son Osmanlı konsolosluk binasını bulduk, restore etmeye başladık. Bilali Habeşi'nin topraklarına Habeşistan'a gönderdik. Habeş Kralı Necaşi'nin ve 30 sahabenin türbelerini bulduk, onları onarmaya başladık. TİKA'yı Belh'e gönderdik. Mevlana'nın doğdu yer. Doğduğu evi bulduk. CHP nerde bunu hiç duydular mı? Bunların öyle bir derdi var mı? Belh'te Mevlana'nın babasının ders verdiği medreseyi bulduk, onu da restore etmeye başladık. Filistin Nablus'ta Sultan Abdülhamit'in yaptırdığı saat kulesini restore ettirdik. İşte son hali bu. Ecdadımız nerelere gitmiş neler yapmış. İşte mühür bunlar."

"TEK İLGİSİ ŞEHİT CENAZELERİNİ İSTİSMAR ETMEK"

Şimdi TİKA'nın Zigetvar'da Kanuni'nin iç organlarının gömüldüğü türbeyi bulduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, aslına uygun olarak yeniden inşa edildiğini söyledi. Kongo'da Pigmeler'i bulduklarını da ifade eden Başbakan Erdoğan, "Onlara malzeme gönderiyoruz. ABD'de Oregon'da 5 bin kişiye su temin edecek dev tesisatın kurulmasını TİKA üslendi. Amerika Birleşik Devletleri'nde Kızılderililer. Geçen gün görüşmemizi yaptı TİKA başkanımız ve inşallah çıkaracağımız suyu Kızılderililer içecekler. Şimdi bize diyorlar ki göreviniz tabi yapacaksınız. Bunlar sizin göreviniz değil miydi? Siz neden yapmadınız? Hani milliyetçiydiniz? Bunlara sormak lazım. Siz Urumçi'yi, 'u, Oregon'u, Belh'i, Kocacık köyünü bilir misiniz? Tarihi 30 yıl önce başlayanlar vakıf nedir elbette bilmezler ama bizim tarih tasavvurumuz çok eski. Biz vakfı, vakıf medeniyetini çok iyi biliriz. 11 yılda Türkiye içinde 4 bini aşkın vakıf eserini bulduk, onardık, hayata dönüştürdük ve halkımıza sunduk. Sadece halkımıza değil, insanlığa sunduk. Çünkü bunlar insanlığın ortak malıdır. Almanlar'ın Goethe Enstitüsü, İspanya'da Sokrates Enstitüsü var. Biz de Yunus Emre Enstitüsü'nü kurduk. 4 yıl içinde 25 ülkede 32 merkez kurduk, gelecek yıl bu sayı 40'a ulaşacak. Birilerinin şehitlerle tek ilgisi şehit cenazelerini istismar etmek. Biz ise şehit gelmemesi için adeta çırpınıyor, şehitlere, onların ailelerine istiyoruz ki kutsal bir emanet bırakalım. Şehitliklerimize hürmetin bir ifadesi olarak oraları anıtlaştırıyoruz. İster Türkiye'de olsun ister yurtdışında olsun" diye konuştu.

"HER YERDE TÜRKİYE KONUŞULUYOR"

"Bunlara sorun Myanmar'da bizim şehitliğimiz var mı?" diyen Başbakan Erdoğan, "Ne CHP'si, ne MHP'si, ne diğerleri bilmezler ama biz ta Myanmar'da şehitliğimizi bulduk. 3 bine yakın şehidimiz orda yatıyor. Hindistan dahil yurtdışındaki 21 ülkede Türk şehitliğinin bakım ve onarımı dahil şu ana kadar 2.5 milyon gönderdik. Biz Ankara'da oturup, darbe dönemlerinin insanlık dışı uygulamalarını milliyetçilik sanıp onları savunanlardan değiliz. Farkımız bu. Biz bu ülkenin, bu milletin ekmeğini, ekonomisini büyüttüğümüz kadar itibarını da yükseltiyoruz. Zagrep'ten Saraybosna'ya, Belgrad'dan Üsküp'e, Beyrut'tan Erbil'e, Bağdat'tan İslamabad'a, Melboune'dan New York'a kadar her yerde Türkiye var, her yerde Türkiye konuşuluyor. Bizi ağır ifadelerle itham edenlerin milliyetçiliğini ne anlatıyor, hangi vizyona tasavvura sahipler. Milliyetçilik adına birlik, kardeşliğin adına, güçlü Türkiye adına bugüne kadar ortaya hangi eseri koydular. Bakın burada tekrar ediyorum. CHP, MHP sabah akşam onlar andımızı okurken biz Marmaray'ı açıyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM DEMEK YETMİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında küçük bir çocuğun, "Dik dur eğilme bu millet seninle" diye bağırması üzerine Başbakan Erdoğan gülümsedi. Konuşmasına devam eden Başbakan Erdoğan, "Türküm, doğruyum, çalışkanım demek yetmiyor" dedi. Türk milletinin kendilerine inanmasını ve güvenmesini isteyen Başbakan Erdoğan, 11 yıl boyunca Türkiye'nin aleyhine, zararına hiçbir işin içerisinde kendilerini göremeyeceklerini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Toplantısı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement