AK Parti Kayseri Milletvekilinden PKK'ya Sert Sözler - Son Dakika
Politika

AK Parti Kayseri Milletvekilinden PKK'ya Sert Sözler

AK Parti Kayseri Milletvekilinden PKK\'ya Sert Sözler

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, son günlerdeki terör olayları ile ilgili olarak vatandaşa birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “Eğer bir daha bu millete bir daha Kurtuluş Savaşı lazım gelirse hep birlikte değil sizi Kandil’e, Kandil’in ötesine de gömeriz” dedi.

21.08.2015 16:12

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, son günlerdeki terör olayları ile ilgili olarak vatandaşa birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Eğer bir daha bu millete bir daha Kurtuluş Savaşı lazım gelirse hep birlikte değil sizi Kandil'e, Kandil'in ötesine de gömeriz" dedi.

Melikgazi Belediyesi tarafından Tavlusun Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, son günlerde artan terör olaylarına değindi. Terörün en çok kendi bölge halkına zarar verdiğini kaydeden Karayel, "Memleketimizin başına bela olan bu terör en çok kendi yurttaşlarına, kendi dindaşlarına zarar veriyor. Bu Kürtler, bu PKK memleketimizin başına bela olmuş, bu terör örgütü en çok Kürt kardeşlerimize, Kürt bölgesine zarar veriyor. Ama Allah'ın izniyle bunların hepsini bu devlete, bu millete zarar veren şer unsurlarının ellerini kıracağız. Bu memleketten bunların hepsini def edeceğiz. Millet, devlet dayanışmasını sizler sağladıkça, hep birlikte oldukça inşallah bu musibetli günlerin hakkından geleceğiz. Memleketimiz, milletimiz huzura kavuşacak" dedi.

"DEF OLUN GİDİN DEDİK AMA ONLAR SİLAHLARINI GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÇEVİRDİ"

Terör örgütü PKK'ya seslenen Karayel, silahlarını bırakarak devlete teslim olmadıkları sürece devletin bakış açısının değişmeyeceğini vurguladı. Karayel, "Biz istedik ki huzur içinde olsun yer, yurt kavgası olmasın. Çünkü bu milletin bereketi hepimize de yeter. 'Silahları bırakın, memleketten dışarı gidin, nereye giderseniz gidin, def olun gidin ama bu ülkede durmayın silahlarınız devlete, millete dönük olmasın' dedik. Ama bunlar silahlarını güvenlik güçlerimize çevirdiler, milletimize çevirdiler, yol kestiler, TIR'ları yaktılar, ekonomiye zarar vermeye başladılar. O zaman devletin şamarını yersin. Şimdi yalvarıyorlar. 'Aman biz silahları bırakıyoruz, uzlaşma ortamı tekrar gelsin, biz bir daha bu işi yapmayacağız'. Yapmayacağını görecek devlet. Silahlarının hepsini gömeceksin, adam gibi gelip devlete teslim olacaksın. Bu milletin, devletin sana olan bakışı o zaman değişir. Hem silahları millete doğrultacaksın, malına, canına, ırzına, namusuna adamın işine, aşına, ekmeğine kan doğrayacaksın, şehitler gelecek, biz ağlayacağız, sen orada rahat içinde yaşayacaksın. Öyle yağma yok" ifadelerini kullandı.

"DEĞİL SİZİ KANDİL'E, KANDİL'İN ÖTESİNE DE GÖMERİZ"

Devlet-millet ile birlikte güvenlik güçlerinin yanlarında olduklarını dile getiren Karayel, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu memleketi 3-5 çapulcuya asla bırakmayız, bütün devletimiz, milletimizle birlikte güvenlik güçlerimizim yanındayız. Bu millet gerekirse 78 milyon asker, asker olmaya da hazır. Onun için bunların aklını başına devşirmesi gerekir. Biz Kurtuluş Savaşı vererek bu toprakları kazandık. Allah o günleri göstermesin ama eğer bir daha bu millete öyle bir şey lazım gelirse hep birlikte değil sizi Kandil'e, Kandil'in ötesine de gömeriz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kayseri Milletvekilinden PKK'ya Sert Sözler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement