AK Parti'li Çilez'den, İYİ Partili Türkkan'a tepki Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Çilez'den, İYİ Partili Türkkan'a tepki Açıklaması

AK Parti\'li Çilez\'den, İYİ Partili Türkkan\'a tepki Açıklaması

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Bingöl'de şehit yakınına küfrettiği için İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfü Türkkan'ın, milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini söyledi.

08.11.2021 16:54  Güncelleme: 16:58

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Bingöl'de şehit yakınına küfrettiği için İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfü Türkkan'ın, milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Çilez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkkan'ın şehit ailesine küfretmesinin, vicdanları ağır şekilde yaraladığını belirterek, bu olayı şiddetle kınadığını ifade etti.

Lütfü Türkkan'ın, İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifasını değerlendiren Çilez, "Kendisinin grup başkanvekilliğinden azli iç meseleleridir. Partide ne görev verirseniz verin, biz ona karışmayız. Alın başınıza taç edin. Ancak bu milletin vekaletini artık hak etmediğini düşünüyorum. Lütfü Türkkan'ın çıkıp özür dilemesi, milletvekilliğinden istifa etmesi ve küfrettiği şehit ailemizden helallik alması gerekir. Bu da onun kendi onurudur, haysiyetidir, şerefidir." diye konuştu.

Milletin emanetinin ve vekaletinin ağır bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Çilez, "Bu emanete Sayın Lütfü Türkkan sahip çıkamamıştır. Siyasi şımarıklığa kapılıp, yazık etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Çilez'den, İYİ Partili Türkkan'a tepki Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement