AK Parti Mersin Milletvekili Özkan Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Mersin Milletvekili Özkan Açıklaması

AK Parti Mersin Milletvekili Özkan Açıklaması

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin "15 Temmuz'daki darbe girişiminde, milletimizin, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hesap edemediler.

03.09.2016 16:04

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin "15 Temmuz'daki darbe girişiminde, milletimizin, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hesap edemediler. Bu millet, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'meydanlara inin' çağrısıyla 10 dakika içerisinde meydanları doldurarak, bütün dünyaya demokrasi dersi vererek, ilk defa bir milletin darbeyi önlediğini göstermiş oldu." dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Özkan, İl Başkanlığında düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, devam eden terörlü mücadele operasyonlarında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, yaralananlara da başsağlığı diledi.

Türkiye'nin, hızla büyüdüğünü ve geliştiğini belirten Özkan, "Ülkemizin hızla büyümesini ve gelişmesini hazmedemeyen, gerek içten, gerek dışarıdan bazı kesimler var. Batı ülkeleri son 10 senede ileri gidemezken, nüfusları günden güne yaşlanırken hızla büyüyen ülkemizi terörle durdurmaya çalıştılar. Allah'a hamdolsun, başaramadılar." diye konuştu.

Özkan, gelişmenin önünün 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle de kesilemediğini ifade ederek, "15 Temmuz'daki darbe girişiminde, milletimizin, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini hesap edemediler. Bu millet, Sayın Cumhurbaşkanımızın 'meydanlara inin' çağrısıyla 10 dakika içerisinde meydanları doldurarak, bütün dünyaya demokrasi dersi vererek, ilk defa bir milletin darbeyi önlediğini göstermiş oldu. Bütün milletimize saygılarımı sunuyorum. Allah her zaman için birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi devam ettirsin inşallah." ifadesini kullandı.

AK Parti öncülüğünde Türkiye'nin büyümesi için çok sayıda proje yürütüldüğüne değinen Özkan, Mersin'de de bu doğrultuda vatandaşların istediği çalışmalara imza attıklarını, kentteki projelerin de takipçisi olduklarını anlattı.

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ise, bir hekim olarak, Mersin'e yapılan sağlık yatırımlarını gurur verici bulduğunu söyledi.

Tarsus Devlet Hastanesi'nin yeni yerinde, devletin yapacağı yatırımla hizmete gireceğini kaydeden Tezcan, hastanenin ihalesinin tamamlandığını belirtti.

Tezcan, sağlık yatırımlarından en önemlilerinden birinin kamu-özel iş birliğiyle 2014 yılında temeli atılan ve Türkiye'nin hizmete girecek ilk şehir hastanesi olması planlanan Mersin Şehir Hastanesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Tıbbi donanım ve hekim donanımı olarak, sadece Mersin değil çevre illerle birlikte uluslararası düzeyde sağlık turizmine de hizmet edecek çok önemli bir çalışma. Mersin Şehir Hastanesi, Mersin'imize ve ülkemize hayırlı olsun. Bu hastane, sadece sıradan bir devlet hastanesi değil. Bu hastane aynı zamanda, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ'ın da açıkladığı gibi, bir eğitim araştırma hastanesi, 3. basamak bir hastane olacak. Tıpkı, tıp fakültelerinde olduğu gibi burada da profesör ve doçent arkadaşlarımız hizmet verecek."

AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik de, Türk halkının 15 Temmuz'da sonraki süreçte örnek bir mücadele sergilediğini belirtti.

"İnşallah bundan sonra darbenin d'sini bile kullanamayacaklar bu ülkede." diyen Ercik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bize bundan sonraki süreçte düşecek tek bir görev kaldı, öncelikle 2019 yerel seçimlerini kazanıp, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, genel merkezimize, milletvekillerimize, kısacası bu millete hediye etmemiz gerekiyor. Daha sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de en fazla oyu alıp, Cumhurbaşkanının karşısına çıktığımız zaman boynumuzun bükük kalmaması gerekiyor. En yüksek oyla Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar o makama bizler yollarız. Sonrasında milletvekili seçimi yaşayacağız. Bu seçimde de artık 3,4 milletvekili yerine Mersin'de 5'i, 6'yı ve 7'yi konuşuruz. Bu yolda birlikte giderken Allah bizleri muzaffer kılsın."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Mersin Milletvekili Özkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement