AK Parti'nin Iğdır Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Iğdır Mitingi

AK Parti\'nin Iğdır Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "16 Nisan Türkiye'yi değiştireceği gibi ana muhalefeti de değiştirecek.

22.03.2017 16:19

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "16 Nisan Türkiye'yi değiştireceği gibi ana muhalefeti de değiştirecek. Artık öyle korkutarak, endişe yayarak oy toplamak, gerginlik çıkararak işi idare etmek, toplumu kutuplaştırarak yol yürümek yok. İktidar nasıl 14 yıldır çalışıyorsa 16 Nisan'dan sonra artık muhalefet de çalışmak zorunda kalacak. Yoksa siyasetten yok olup gidecekler." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak halk oylamasından önce partisince Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgi verdi.

CHP'nin referandum sürecinde kötü, kalitesiz ve çirkin bir kampanya yürüttüğünü, gerçekleri anlatmadığını söyleyen Yıldırım, "Erzurumlu Teyyo Pehlivan bunu görse pataklar. Artık yalanda ölçüyü kaçırdı." ifadesini kullandı.

CHP'nin ortaya attığı iddiaların hiçbirinin geçerli olmadığını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"CHP Genel Başkanı, kasıtlı olarak ardı ardına onlarca yalan söylüyor. Ana muhalefet partisine yakışmıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde olmayan şeyleri varmış gibi anlatıyor. Yalanı da çok rahat söylüyor. Siz tabii ki tanıyorsunuz onları ama tanımayanlar olabilir. Biz tanımayanlara da anlatalım. Bunlar yalanı meslek haline getirmiş. Sizlerin gözünün içine baka baka yalanlarını alt alta sıralıyorlar. Bu her şeyden önce, temsil ettiğiniz ana muhalefet partisinin tabanına büyük bir saygısızlıktır. 'Bu sistemle rejim değişecek' diyor. Yalan bir. Rejim 1923'te kuruldu, adı cumhuriyettir. Bu ülkenin bağımsızlığı için hayatını ortaya koyan bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla, minnetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz."

"Rejim değişiyor" iddiasının tutmaması üzerine, "tek adam rejimi gelecek" denildiğini, bunun da kocaman bir yalan olduğunu dile getiren Yıldırım, "Eyalet sistemi kurulacak, muhtarlıklar kalkacak, cumhurbaşkanı Meclisi feshedecek" iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"Yalanları yüzüne çarpsanız bile yalana devam ediyor"

"Her gün yeni yeni yalanlar geliyor. Ayıptır, ayıp." diyen Yıldırım, Iğdırlılardan, bu yalanlara 16 Nisan'da cevap vermelerini istedi.

Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ey Kılıçdaroğlu, sen CHP'nin Genel Başkanısın. Sen Büyük Atatürk'ün kurduğu partinin başındasın. Sen ana muhalefet partisinin başkanısın. Arka arkaya bu kadar yalanı nereye sığdırıyorsun? Hiç mahçup olmuyor musun? Yalanları yüzüne çarpsanız bile yalana devam ediyor. Allah CHP'ye gönül veren seçmene sabır versin. CHP hiç bu kadar kötü bir dönem yaşamadı. 16 Nisan Türkiye'yi değiştireceği gibi ana muhalefeti de değiştirecek. Artık öyle korkutarak, endişe yayarak oy toplamak yok. Gerginlik çıkararak işi idare etmek yok. Toplumu kutuplaştırarak yol yürümek yok. İktidar nasıl 14 yıldır çalışıyorsa 16 Nisan'dan sonra artık muhalefet de çalışmak zorunda kalacak. Yoksa siyasetten yok olup gidecekler. Çalışmaktan korktukları için, ömürleri boyunca laf üstüne laf koydukları için bu değişim onların işine gelmez. Onun için karşı çıkıyorlar."

"Gerçek güç millet olacak"

Yıldırım, 16 Nisan'da "evet" diyerek sadece hükümet yönetim sisteminin değişmeyeceğine, ülkede güçlü hükümet döneminin başlatılacağına işaret ederek, iktidarı sandıkta halkın belirleyeceğinin altını çizdi.

Başbakan Yıldırım, "Seçim bitecek, kimin iktidar olduğu o gün belli olacak. Sık sık seçim olmayacak. Yaşanan hükümet krizleri tarihe karışacak. Geçmişte cumhurbaşkanı, başbakanlar arasındaki kriz artık hiç olmayacak. Darbelerin adı bile anılmayacak. Çünkü gerçek güç millet olacak. Siz olacaksınız. Siz kime yetki verdiyseniz, yetkiyi o kullanacak." diye konuştu.

Yeni sisteminin Meclisi ve milletvekillerini de güçlendirdiğini, bağımsız yargıyı, aynı zamanda tarafsız hale getirdiğini, uzlaşma kültürünü yaygınlaştırdığını, kutuplaşmanın sona ereceğini aktaran Yıldırım, ülke ekonomisinin de şaha kalkacağını söyledi.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Yatırım artacak, üretim artacak. İş, AŞ imkanları aratacak. 14 yıldır Türkiye'de birçok hizmete, esere imza attık. Ancak 14 yıldır bir yandan çalışıyoruz bir yandan da vesayete karşı, saldırılara karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Eğer bu saldırılar olmasaydı, 27 Nisan elektronik bildirgesi, 367 krizi, MİT krizi, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz akşamı alçak darbe girişimi olmasaydı Türkiye bugün bir Türkiye yerine üç Türkiye olmayacak, beş Türkiye olacaktı, altı Türkiye olacaktı. Milli gelirimiz 11 bin dolar değil, 20 bin doları bulacaktı. İşte bütün bunları ortadan kaldırmak yegane gücün millette olduğu, milletle yol yürüyen bir iktidarın kapısını aralamak için bu değişikliği yapıyoruz. Bu sistemde hükümeti siz belirleyeceksiniz. Sizin dışınızda hiç kimse bu ülkeyi yönetmeye karar veremeyecek. Hükümete yetkiyi doğrudan vereceksiniz. Sizin seçtiğiniz hükümetleri asla hiç kimse değiştiremeyecek. Tuzaklarla, darbelerle, algı operasyonları, ayak oyunlarıyla iktidar değişikliği olmayacak."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Iğdır Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement