"Aleviler Görmezden Gelinemez" - Son Dakika
Politika

"Aleviler Görmezden Gelinemez"

"Aleviler Görmezden Gelinemez"

Partisinin Grup Toplantısında Konuşan Devlet Bahçeli, Alevilerin Sorunlarının Çözümü İçin Katkıda Bulunmaya Hazır Olduklarını Söyledi.

19.11.2008 02:15

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Alevilerin sorunlarının çözümü için katkıda bulunmaya hazır olduklarını söyledi. Bahçeli "Alevilerin sorunları görmezden gelinemez, çözüm yolları üzerinde iyi niyetle ortak çaba gösterilmeli" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sürpriz Alevi açılımı yaparak, "Alevi kardeşlerimizin sorun, sıkıntı ve beklentileri görmezden gelinemez. MHP, Alevi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için bu konuda ’karşılıklı anlama ve anlaşılma’ süreci başlatılmasına katkıda bulunmaya samimiyetle hazır" dedi. Bahçeli, partisinin dünkü Meclis grubundaki konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

Aleviler biz olan ve bizden

"Alevi kardeşlerimizin sorunları milli bütünlük, toplumsal hoşgörü ve dayanışma ruhu ile ele alınıp çözüm yolları üzerinde iyi niyetle ortak çaba gösterilmeli. Yaşayış, hayata bakış, insanlar arası ilişkiler, milli kültüre katkı ve vatana bağlılıkları itibariyle biz olan ve bizden olan Alevi kardeşlerimizin sorunlarının kaynakları ve çözümleri, konuşulması ve tartışılması en zor ve karmaşık konulardan birisi oldu. Bu önemli sorunu bir ’kördüğümler yumağı’ haline getiren bu kısır döngü kırılmalı. Temel amaç, Türk milletinin birliğini-beraberliğini koruyarak toplumsal huzursuzluk alanlarının cepheleşmelere dönüşmesini önlemek ve herkesin inancına saygıyla birlikte yaşama ideali etrafında kenetlenip toplumsal sıkıntı ve sorunları çözmek olarak görülmeli. Karşılıklı endişe, korku ve önyargılar aşılmalı ve Türk milletinin tarihten bugüne ulaşan zenginliklerinden biri olan bu değerler sistemi, bunlardan arındırılarak doğru bilgilere dayalı bir zeminde ele alınmalı.

MHP katkıya hazır

Hem Alevi kardeşlerimiz ve kurumları arasında hem de toplumsal düzeyde görüş ve anlayış birliği bulunmayan temel konularda, iyi niyetli ve objektif çözümü amaçlayan asgari müşterek zemini oluşturulmalı ve bu konuda akademik çalışmalar yol gösterici olmalı. MHP, Alevi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için bu konuda ’karşılıklı anlama ve anlaşılma’ süreci başlatılmasına katkıda bulunmaya samimiyetle hazır."

Bahçeli’ye göre "karşılıklı anlama ve anlaşılma sürecini engelleyen nedenler" şöyle: "Tarihi süreç içinde bugüne taşınan önyargılar ve hassasiyetler. Aşılamayan korku ve endişeler. Bilgi ve zihin berraklığının eksikliği. Tanımlama ve teşhis karmaşası. Kemikleşen klişeler. Karşılıklı suçlama ve polemikler. Siyasi hesap ve mülahazalar. Bunların etkisiyle ayrılıklar giderek derinleşti ve bir güven bunalımına yol açtı."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Aleviler Görmezden Gelinemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement