Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı - Son Dakika
Politika

Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı konusunda, Talat Paşa Komitesi olarak, Almanya'da hukuki girişimde bulunacaklarını bildirdi.

02.06.2016 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı konusunda, Talat Paşa Komitesi olarak, Almanya'da hukuki girişimde bulunacaklarını bildirdi.

Okuyan, partisinin Kayseri il binasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyledi.

Almanya Parlamentosu'nda sözde Ermeni soykırımının kabul edildiğini ifade eden Okuyan, bu karardan önce Talat Paşa Komitesi öncülüğünde cumartesi günü Berlin'de yürüyüş yaptıklarını hatırlattı.

Almanya Parlamentosu'nun alacağı kararı önceden tahmin ettiklerini dile getiren Okuyan, şunları kaydetti:

"Burada siyasi entrika ve taktik var. 24 Nisan her sene soykırım yalanının tekrar edildiği bir süreç haline geldi. Her yıl Amerika 24 Nisan'a bir iki ay kala ortaya çıkar. O tarihteki Amerika'nın başkanı acaba ne diyecek, soykırım der mi? diye düşünürüz. Sadece bugünkü iktidar değil, geçmişte kendi siyasi sorumluluğumu da katarak söylüyorum, sürekli 'Aman ha Amerikan başkanı soykırım demesin' diye bekledik. Amerika o bir iki ay içinde Türkiye'den menfaatlenir, yapılmasını istediği yasaları çıkarttırır. Bu geçmişten beri devletin zafiyetidir. Amerika ne derse desin. Bir sefer ölünür, iki sefer ölünmez ama emperyalizim böyle bir kıskaca alıyor. Senden istifade ediyor."

Almanya'nın ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de Amerika ile aynı şeyi yaptığını dile getiren Okuyan, şöyle devam etti:

"Bugün hem Cumhurbaşkanı'nın hem de Başbakan'ın verdiği tepki haklı ama çok yetersiz. 'Kınıyorum' demek yetmiyor. Sokaktaki simitçi Hasan da kınıyor, ben de kınıyorum. Büyükelçiyi çağırmak, bu siyasetle dış politikadaki yalnızlığınızı ancak artırırsınız. Orada 3 milyon 600 bin insanın var. Bu insanlar bunun karşılığında o insanlara 'buyurun kardeşim' derse ne olacak. Biz Ankara'da yaptığımız toplantıda özellikle Talat Paşa Komitesi olarak Almanya'da Alman hukukunu çok iyi bilen Türk hukukçu arkadaşlarımızla hukuksal ve yargısal girişimlerde bulunacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Alman Meclisinin Ermeni İddialarına İlişkin Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement