Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi Terör Olaylarını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi Terör Olaylarını Değerlendirdi

Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi Terör Olaylarını Değerlendirdi

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, terör olaylarının çözülmesinde AK Parti hükümetinin alacağı her türlü tedbire sonuna kadar destek vereceğini söyledi.

20.06.2012 10:46

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, terör olaylarının çözülmesinde AK Parti hükümetinin alacağı her türlü tedbire sonuna kadar destek vereceğini söyledi.

ANAVATAN Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Türkiye'de meydana gelen terör olaylarını değerlendirdi. Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde dün teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit düştüğünü, yuvaların yıkıldığını dile getiren Çelebi, "Biz siyasetçiler olarak terörün son bulması için hep birlikte mücadele etmemiz lazım. Olan yine gariban vatan evlatlarına oldu. 80'li yıllardan itibaren terörü irdelediğimizde hükümetlerin ortak açıklaması hep şu olmuştur; bıçak kemiğe dayandı. Ama 30 yıl geçmiş, binlerce vatan evladımız şehit olmuş, yuvalarımız parçalanmış, birçok insanımız gazi olmuş. Hep belirli dönem bu terör olayları tırmandığı zaman 'Bıçak kemiğe dayandı' diyoruz ancak 3 gün sonra bunlar tekrar unutulacak" şeklinde konuştu.

Bölgede Türkiye'nin güçlü ve istikrarlı bir ülke olması için terör olaylarının çözülmesi gerektiğini vurgulayan Çelebi, "Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi terör, diğeri ise ekonomik sorun. Terör sorunu çözülmeden ekonomik sorunu çözme şansımız yok. Bölgemizde istikrarlı ve güçlü bir ülke olmamız için terör sorununu ne pahasına olursa olsun çözmemiz lazım. Terörle müzakereye biz karşıyız. Terörle etkin mücadeleye biz varız. Hükümetin eksiklerinden biri olarak çok inandığım konu terör örgütü ve yandaşlarına çok büyük cesaret verilmesidir. Cesaret verilince de kendilerini belirli dönemlerle hatırlatmak için bu tür can yakıcı terör eylemlerine başvuruyorlar. Buda ülkemiz için çok büyük bir kayıp" diye konuştu.

Terör olaylarının çözülmesi için askeri önlemlerin artırılması ve terör örgütünü besleyen etkenlerin kurutulması gerektiğini belirten Çelebi, "Hükümete bu konuda daha sağduyulu, daha kararlı, iktidarı ile muhalefeti ile terörle mücadelenin etkin yollarını bulmaya devam ediyorum. Hükümet olmak Suriye'deki olaylara müdahil olmak değil, Türkiye'nin içerisindeki bu hainleri temizlemektir. Sayın Başbakanımız Suriye'deki olaylara bizim içişlerimiz diyor. Ama bizim içimizdeki olayları çözemiyoruz. Irak ve Suriye bağlantılı terör örgütü çok can yakıyor, milletimizin canı acıyor. Bu da insanlarımızı patlama noktasına getirdi. Bu konunun ivedilikle çözülmesi lazım. Bunu çözerken de hem askeri önlemleri artırmak lazım hem de terörü besleyen tüm etkenlerin kurutulması lazım" dedi.

Güneydoğuda devlet otoritesinin kaybolduğunu öne süren Çelebi, devletin tekrar o bölgede kendini hatırlatması ve terör örgütünü besleyen kanalların çürütülmesi için AK Parti hükümetinin alacağı her türlü tedbire destek olacağını söyledi. Çelebi, "Güneydoğuda büyük bir boşluk var. Devlet otoritesi, devlet erki orada kaybolmuş durumda, bundan da terör örgütü nemalanıyor. Devlet kendini hatırlatarak o bölge üzerindeki üstünlüğünü devam ettirmeli. Bunları kırmamız lazım. Oradaki halkımızla barışık bir şekilde terör örgütünü besleyen hangi kanallar varsa çürütmemiz lazım. Bunun için de ANAP olarak hükümetin alacağı her türlü tedbire sonuna kadar destek vereceğiz. Yeter ki biz bu beladan kurtulalım. 30 yıldır bizim de hükümet olduğumuz dönemde bu tür hatalar olmuştur, şimdi de halen devam ediyor. Bunun yükünü sadece hükümete vermek değil, Türk milleti olarak hep birlikte bu işi ivedilikle çözmemiz için ne gerekiyorsa yapmamız lazım" diye konuştu. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi Terör Olaylarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement