Atatürk Ortaokulu Öğrencileri Meclis'te - Son Dakika
Politika

Atatürk Ortaokulu Öğrencileri Meclis'te

Atatürk Ortaokulu Öğrencileri Meclis\'te

Ankara'nın Ulus semtinde 1925 yılından bu yana hizmet veren ve yeni eğitim öğretim yılında kapatılması gündeme gelen Atatürk Ortaokulu'nun öğrencileri ve velileri TBMM'ye gelerek CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile basın toplantısı düzenlediler.

26.06.2014 12:14

Ankara'nın Ulus semtinde 1925 yılından bu yana hizmet veren ve yeni eğitim-öğretim yılında kapatılması gündeme gelen Atatürk Ortaokulu'nun öğrencileri ve velileri TBMM'ye gelerek CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile basın toplantısı düzenlediler.

Aygün, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapatma kararını eleştirerek, okulun bir rant kapısı olarak görüldüğünü, okulun öğrencilerinin mağdur edildiklerini savundu.

Velilerin ve öğrencilerin kararı protesto ettiklerini ve ilgili makamlara şikayetlerde bulunduklarını anlatan Aygün, ancak herhangi bir olumlu yanıt alamadıklarına işaret etti.

Çağdaş Hukukçular Derneği Temsilcisi ve ailelerin avukatı Aytaç Ünsal ise  390 öğrencisi bulunan okulun, tarihi eser niteliğindeki binasının Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin idari binasına dönüştürülmeye çalışıldığını anlattı. Öğrenci ve velilerin yaklaşık 3 haftadır seslerini yetkililere duyurmaya çalıştığını ifade eden Ünsal, dernek olarak eğitim hakkı elinden alınan çocukların bu haklarını korumak için gerekli yasal girişimlerde bulunacaklarını söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Atatürk Ortaokulu Öğrencileri Meclis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement