Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Heyeti Ankara'da - Son Dakika
Politika

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Heyeti Ankara'da

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Heyeti Ankara\'da

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye’nin sadece kendi meselelerine gömülmüş bir topluluk olmaktan kurtulduğunu, gösterdiği dik duruş ile dünyada yanlış yapanların karşısına dikildiğini söyledi.

14.10.2014 10:38

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Türkiye'nin sadece kendi meselelerine gömülmüş bir topluluk olmaktan kurtulduğunu, gösterdiği dik duruş ile dünyada yanlış yapanların karşısına dikildiğini söyledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği üyeleri, çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere 70 kişilik bir heyetle Ankara'ya geldi. Daha önceden Almanya'da seçim çalışmalarında bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ile yemekte bir araya gelen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği üyeleri, Türkiye'de edindikleri bilgileri paylaştı.

Almanya'ya yaptığı ziyarette Avrupalı Türk Demokratlar Birliği üyeleri ile yaptığı çalışmalardan söz eden Fatih Han Ünal, edindiği bilgileri AK Parti'nin üst yönetimine ilettiğini açıkladı. AK Parti'nin ve hükümetin çalışmaları hakkında konuk heyete bilgi veren Ünal, "AK Parti dünyada nerede zulüm gören varsa yardımına koşan bir iktidar anlayışı göstermiştir. Başbakanımız bir toplantıda bizim sorumluluk alanımızın yeryüzü olduğunu, nerede insan yaşıyorsa ora ile ilgili olduğumuzu hatırlattı. Bu anlayışta olan bir Cumhurbaşkanı, bu anlayışta olan iktidar ve Başbakan Türkiye'ye değil dünyaya da lazım" dedi.

Suriye'de yaşanan iç savaşa da değinen Ünal, "Biz onlara kucak açtık. Veren ülke haline geldik. 1.5 milyonu geçen mülteci ülkemize sığındı. Dünyada dış ülkelere en fazla yardım yapan ülke konumuna geldik. Bizim duruşumuz dünyada takdir topluyor. Ecdadın yadigarını bizler tekrar yeşerttik. Sadece kendi meselesine gömülmüş bir topluluk olmaktan kurtulduk, dik duruş gösteriyorum ve yanlış yapanların karşısında duruyoruz. Yardımlaşma duygusu bize dinimizin emridir. Ecdadımız da yardımseverliği ile dünyadaki barışı tesis etmesi ile namı dünyada şiar olmuş. O Osmanlı'nın bugün bakiyesi olan Türkiye Cumhuriyeti ile aynı bilinci gösteriyoruz" diye konuştu.

Gurbetçi misafirlerin büyük ilgi gösterdiği Ünal, program sonrasında birlik üyeleri ile fotoğraf çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Heyeti Ankara'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement