Aydemir: 'Milletimizin Cumhurbaşkanımıza güveni var' - Son Dakika
Politika

Aydemir: 'Milletimizin Cumhurbaşkanımıza güveni var'

Aydemir: \'Milletimizin Cumhurbaşkanımıza güveni var\'

Türkiye'de sosyoekonomik bağlamda pozitif bir sürecin yaşandığını belirten AK Parti Milletvekili Aydemir, 'Bu başarıların temeli sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetidir.

26.01.2023 09:24  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de sosyoekonomik bağlamda pozitif bir sürecin yaşandığını belirten AK Parti Milletvekili Aydemir, 'Bu başarıların temeli sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetidir. Bu başarıda milletimizin hükümete güveni var, Cumhurbaşkanımıza güveni var, cumhur ittifakına güveni var. ' dedi

Aydemir Sosyoekonomik Gelişmeleri Yorumladı

Türkiye'deki ekonomik süreci ve gelişmeleri yorumlayan Milletvekili Aydemir, 'Geldiğimiz noktadaki ekonomik parametrelere bakalım. Eşi emsali görülmeyecek kadar müspet gelişmeler yaşandı. Bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu var. Bunda sayın Hazine ve Maliye Bakanımızın yönetmedeki vukufiyeti var. Bunda hükümet etmenin sorumluluğunu ne kadar değerli olduğunu bilmek var ve bunda milletimizin hükümete güveni var, Cumhurbaşkanımıza güveni var, milletimizin cumhur ittifakına olan itimadı var, güveni var. Bundan dolayı da başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletimize, bakanlarımıza ilgili olan herkese ama herkese minnettarız. ' diye konuştu.

Bakan Nebati'nin Sunumu

Milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin kapalı grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, milletvekillerini ekonomi konusunda bilgilendirdiğini aktardı.

Parametreler

2021 Aralık ayı ve bugünün ekonomik parametrelerine bakıldığında emsali görülmeyecek müspet gelişmeler yaşandığını belirten Milletvekili Aydemir, bundan sonra çok daha iyi noktalara gidileceğini dile getirdi.

Sosyal Olgular

Milletvekili Aydemir, 'İktisadi zemini düzgün hale getirmeye çalışırken aynı zamanda sosyal olgulara da, sosyal gelişmelerde çok değer veriyoruz. Çok ciddi bir biçimde hassasiyet ve dikkat sarf ediyoruz. işte başörtüsüyle ilgili bir anayasa değişiklik teklifimiz var. Orada aileyi korumaya dönük de bir teklifimiz var. 2 maddeden müteşekkil. Anayasa komisyonunda görüşmeler yapıldı ama dün muhalefet özellikle bu işi de sabote etti, ayrıldılar, gittiler sulandırmak için birtakım girişimde bulundular.' diye konuştu.

Anayasa Değişikliği Teklifi

Aydemir, başörtüsüne dair Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildiğini anımsatarak, "Muhalefet bu işi de sabote etti, toplantıdan ayrıldılar, gittiler. Sulandırmak için girişimde bulundular." diye konuştu. Milletvekili Aydemir, "milletin, altılı masaya sandıkta dersini vereceğini" söyledi.

Muhalefet İtiraz Peşinde

Dini inancı gereği başını örtmenin serbest olmasını istediklerini ancak muhalefetin "dini inanç" ifadesinin tekliften çıkarılmasını istediğini belirten Aydemir, aileyi koruma adına yapılan değişikliğe de itiraz edildiğini ifade etti.

24. MADDE

Milletvekili Aydemir, 'Bizim 24 madde bağlamında yaptığımız bir teklif var. Yani inancı gereği başını örtmek serbest olsun diyoruz. Orada anayasal bir güvence sağlansın diye kayıt altına alalım diyoruz. Onlar bunu sulandırmak için, 'inanca ne gerek var' gibi bir kayıt getirdiler. Oysa hukukçu arkadaşlarımız da şunu söylüyorlar. Yasa tekniği bakımından anayasaya özellikle 24. Madde bağlamında bu kavramın konulması şart.' dedi

Aile Vurgusu

Milletvekili Aydemir, 'Muhalefetin 'aileyi koruma' adına koyduğumuz maddeye itirazları var. Onlar, 'Türkiye'de böyle bir tehlike yok. Eşcinsellerin evliliği falan söz konusu olmaz. Medeni hukukta evlilik kavramı tarif edilmiş. ' şeklinde bir yaklaşım sergiliyorlar. Doğrudur, ancak Anayasaya mutlaka ama mutlaka ileriye dönük toplumu tehdit edecek bir yaklaşımı öngörerek oraya tevcih etmenin ne mahsuru var? Bunu yapmak bizim zaten vazifemiz.' diye konuştu.

Altılı Masaya Tepki

Muhalefetin "üfürükten gerekçe sunduğunu" dile getiren Aydemir, "İşleri güçleri milletin aleyhine yaklaşımların önünü açmak. Nerede milletin lehine bir çalışma var, onun için sudan sebepler üretiyorlar. Altılı masanın bütün mahareti bu." dedi.

Terör örgütü PKK elebaşılarından Duran Kalkan'ın, altılı masaya yönelik "siz bir araya gelin biz sizi destekleyeceğiz" dediğini söyleyen Milletvekili Aydemir, "Bu milletin 10 binlerce evladının katili olanlar, şimdi altılı masayı seçim üzeri tanzim ediyorlar. Millet, altılı masaya sandıkta dersini verecek." ifadelerini kullandı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aydemir: 'Milletimizin Cumhurbaşkanımıza güveni var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı
    15:34 Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Toplantısı Yapıldı

    Keban Kaymakamı Furkan Atalık başkanlığında gerçekleştirilen Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 yılı 1. olağan toplantısına, İl Genel Meclisi üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü ve 30 köy muhtarı katıldı. Toplantıda, 2023 yılı gelir ve giderleri oylanarak kabul edildi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği üye seçimi gerçekleştirildi. Kaymakam Atalık, köylerin sorunlarının çözümü için daha fazla çalışacaklarını belirterek, yeni seçilen üyeleri tebrik etti.

  • 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı
    15:33 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri yakalandı

    Malatya'da, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örtüğü lideri S.A. ile birlikte toplamda 29 kişi yakalandı. Zanlılar, polis merkezindeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü
    15:29 AKPM'de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları görüşüldü

    AKPM Genel Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ele alındı. Türk delegasyonundan Dr. Mustafa Canbey, masum sivillerin haksız saldırılara maruz kaldığını belirtti. Canbey, çatışmaların başladığı tarihten bu yana binlerce insanın öldüğünü ve durumun küresel barışı tehdit ettiğini ifade etti. İsrail'in uluslararası hukuka uyması ve insani yardıma izin vermesi gerektiği vurgulandı.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi
    15:18 CHP İstanbul İl Başkanlığı binası soruşturması kapsamında avukat Ergün Özer ifade verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekilen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma devam ediyor. Avukat Ergün Özer, ifade vererek sadece bağış yaptığını ve makbuz almak için ilgilileri aradığını belirtti.

  • AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti
    15:18 AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu ziyaret etti

    AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nu tebrik etmek için ziyarette bulundu. Köse, Topaloğlu ile yeni dönemde gerçekleştirilecek projeler hakkında istişarelerde bulunduklarını belirtti. Topaloğlu da ziyaret dolayısıyla Köse ve teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

  • Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı
    15:15 Başkan Akın, emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, refüjde bitki bakımı yapan emekçi kadınlara sürpriz ziyaret yaptı. Kadınlar ziyaretten dolayı mutluluklarını dile getirdi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı
    15:10 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Müdürü Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı. Cenaze törenine CHP yöneticileri, milletvekilleri, partililer ve aile yakınları da katıldı. Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede bir süre sohbet etti. Bayraktar'ın cenazesi, cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı
    15:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan, camiden çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Valisi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı, İstanbul İl Başkanı ve Emniyet Müdürü ile birlikte ayrıldı.

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.


Advertisement