Bahçeli'den Arınç'a Eleştiriler - Son Dakika
Politika

Bahçeli'den Arınç'a Eleştiriler

Bahçeli\'den Arınç\'a Eleştiriler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "TBMM Genel Kurulunda, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının görüşülmesi esnasında, AKP Hükümeti adına konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a eleştirilerde bulundu.

24.12.2011 14:40

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "TBMM Genel Kurulunda, 2012 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısının görüşülmesi esnasında, AKP Hükümeti adına konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a eleştirilerde bulundu.

Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Arınç'ın sözlerinin "son zamanların en vahim beyanları arasında yer aldığını" iddia etti.

Arınç'ın sözlerinin "şahsi fikirlerinden ziyade mensubu olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti'ne ait olduğunu" ifade eden Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Anlaşıldığı kadarıyla Başbakan Erdoğan'ın ustalık dönemi olarak isimlendirdiği üçüncü iktidar yıllarında; Türk milleti için felaketler, fenalıklar ve facialar birbirini izleyecektir. Demokratik açılım isimli yıkım ve hezimet projesinin, bin yıllık kardeşliğin hisarlarını devirmeyi hedef alan teklif ve önerilerin ısrarla arkasında durulması, muhtemel olacakların şimdiden habercisi niteliğindedir."

Arınç'ın konuşmasında " PKK'nın kimlik dayatmalarını insan hakları meselesi olarak gördüğünü" ifade ettiğini ileri süren Bahçeli; alt kimlik gruplarına kültürel ve anayasal hakların verilmesi görüşünü eleştirdi.

AK Parti Hükümeti'nin anayasadan ne beklediğinin ve neleri hedeflediğinin bu açıklamayla belirsizlikten kurtulduğunu savunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "2012 yılının önemli bir yıl ve tehdit algılamaları açısından da tarihi bir kavşak noktası" olacağını iddia etti.

Devlet Bahçeli, "Bütçe müzakerelerini fırsat olarak gören Başbakan Yardımcısının, kontrolü kaybedercesine beyanda bulunmasının kişisel maksadı ise Başbakan Erdoğan sonrasıyla ilgili beklenti içine girmesi ve Türkiye üzerinde hesap yapan malum çevrelere peşinen taahhütte bulunmasıdır" iddiasında bulundu.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"AKP ile bölücü çevreler arasındaki danışıklı dövüş üzeri örtülemeyecek kadar vuzuha ermiştir. Bu durum karşısında AKP'nin şehitlerimizin aziz emanetlerine, gazilerimizin kutlu hatıralarına ve Türk milletinin mevcudiyetine ileri derecede hakaret ettiği netlik kazanmıştır."

-"AKP açıkça Anayasa suçu işlemektedir"-

Bahçeli, "Teröre karşı sergilenen ataletin, dirayetsizliğin ve iradesizliğin altında çok sinsi ve tehlikeli bir hesap bulunduğu bugün daha berrak bir biçimde fark edilmektedir. Nitekim bunun da Türkiye'yi tasfiye etmek, Türk milletinin bütünlüğünü bozmak amacına dönük olduğu milli vicdanlarda tescil ve teyit edilmiştir " ifadelerini kullandı.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan gelişmelere dikkati çeken Bahçeli,

"Bilinmelidir ki Türkiye BOP'un izdüşümünde dönüştürülmek ve Türk milleti etnik cerrahi müdahaleyle bileşenlerine ayrılmak istenmektedir. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan halk hareketleriyle yönetim ve rejimler el değiştirip çatışma ve şiddet sahneleri korkutucu bir aşamaya gelmişken; Türkiye'deki süreç şimdilik daha sakin ve hukuki vasıtalarla seyir halindedir. Şüphesiz yüksek riskler barındıran bu ortamı ve zemini kurgulayan AKP Hükümeti açıkça Anayasa suçu işlemektedir" görüşünü savundu.

MHP'nin bölünmeyi alenen körükleyen ve teşvik eden kim ya da kimler varsa sonuna kadar karşılarında cesurca duracağını ve maskelerini indirmek için her mücadeleyi göstereceğini ifade eden Bahçeli, "Herkes emin olmalıdır ki Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece, hiç kimse vatan topraklarından pay alamayacak, federasyon ve demokratik özerklik özlemlerine ulaşamayacak, milli ve üniter devlet yapısını bozamayacak, aziz milletimizi dağıtamayacak ve Türkiye'yi yabancıların insafına terk edemeyecektir" dedi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bahçeli'den Arınç'a Eleştiriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement