Bakan Çelik, Şanlıurfa Piazza'da - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik, Şanlıurfa Piazza'da

Bakan Çelik, Şanlıurfa Piazza\'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.
Bakan Çelik'e eşlik eden Vali Celalettin Güvenç, eski otogar yerine inşa edilen ve 10 Ekim 2013 tarihinde kapılarını halka açan...

25.11.2013 10:36

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti.

Bakan Çelik'e eşlik eden Vali Celalettin Güvenç, eski otogar yerine inşa edilen ve 10 Ekim 2013 tarihinde kapılarını halka açan Şanlıurfa Piazza AVM'nin, kent ve bölge ekonomisine olduğu kadar, sosyal yaşamına da renk kattığını söyledi. Güvenç, Piazza'nın 245 milyon TL'lik yatırımla 2 binden fazla kişiye istihdam kapısı açtığını anlattı.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise Piazza'nın, ulaşım kolaylığı nedeniyle çevredeki il ve ilçelere de hitap eden ettiğini vurguladı.

Kente kazandırılan bu yatırımın önemine dikkati çeken Bakan Çelik, AVM Müdürü Mehmet Varışlı'dan da bilgi aldı. Varışlı, alışveriş, eğlence ve sosyal yaşamın bir arada sunulduğu Piazza'nın, toplam inşaat alanının 93 bin 925 metrekare, kiralanabilir alanının 43 bin metrekare olduğunu, ulusal ve uluslararası 150'den fazla mağazanın yer alacağını bildirdi.

Varışlı, "Piazza ile Şanlıurfa'ya 80'nin üzerinde marka ilk kez geliyor. Kentte, sadece Piazza'da yer alan markalar arasında Media Market, 5M Migros, Cinemaximum, Mango, Tommy Hilfiger, W Collection, Vakko Butik, Derimod, Deichmann, Mado, KFC, Kahve Dünyası ve Baydöner de bulunuyor" bilgisini verdi.

Piazza'da bin 200 araçlık açık otoparkın da bulunduğunu ifade eden Varışlı, ziyaretçilerine, kent dokusuna uygun mimari yapı içerisinde, rahat ve nezih bir ortamda alışverişin yanı sıra eğlence ve sosyal yaşam mekanı sunduklarını kaydetti.

MADO'DA TATLI YEDİLER

Bakan Çelik, gezdiği alışveriş merkezinde mağaza çalışanlarıyla da sohbet ederek, 'hayırlı olması' dileğinde bulundu. Bakan Çelik ve beraberindekiler Piazza Mado'da tatlı yiyerek bol sohbet de etti. İşletme sahibi Lamih Badıllı ve Servet Badıllı kardeşler, "Piazza'da kendisine has tadıyla ve konseptiyle Şanlıurfalılara hizmet veren Mado'yu açtık. Bakanımız ve milletvekillerimizin teşrifi bizi mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik, Şanlıurfa Piazza'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement