Bakan Işık Gümüşhane Valiliğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Bakan Işık Gümüşhane Valiliğini Ziyaret Etti

Bakan Işık Gümüşhane Valiliğini Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda’yı makamında ziyaret etti.

02.03.2014 22:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

Gümüşhane temasları kapsamında akşam saatlerinde resmi törenle Hükümet Konağı önünde karşılanan Bakan Işık, daha sonra Valilik şeref defterini imzaladı.

Makamında Vali Dr. Yusuf Mayda'dan kentle ilgili brifing alan Bakan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada doğduğu toprakları Bakan olarak ziyaret etmenin kendisi için çok ayrı bir gurur vesilesi olduğunu söyledi.

"GÜMÜŞHANE İLE BAĞIM HİÇ KOPMADI"

Ailesinin Şiran ilçesinden 1971 yılında Kocaeli'ne göç ettiğini, kendisinin de o zaman ilkokul birinci sınıfta olduğunu hatırlatan Bakan Işık, Gümüşhane ile irtibatlarını hiç koparmadıklarını belirterek, "Burası bizim vatanımız, toprağımız. Milletvekili olmadan önce de sık sık, milletvekilliğimiz süresince de geldik. Ama bugün Bakan olarak burada olduğumuz gibi ilk ziyaretimiz. Dışarıdaki o sıcaklık, ilgi ve alaka beni ziyadesiyle mutlu ve memnun etti. Bunun ağır bir sorumluluğu var. Doğduğumuz şehre karşı sorumluluğumuz var. O sorumluluk tabi ki şehrimizin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine katkı vermek, her alanda şehrimizin daha iyi bir noktaya gelmesi için çalışmak ve gayret etmektir" dedi.

"DOĞDUĞUMUZ ŞEHRE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR"

Gümüşhane'nin iki milletvekilinin de çalışmalarına Gümüşhane'de doğan birisi olarak milletvekilliği süresince destek vermeye gayret ettiğini kaydeden Bakan Işık, bundan sonra bu gayretlerini Bakan olarak sürdüreceğini belirterek, "Valimizin, diğer arkadaşlarımızın yapacakları çalışmalara da biz elimizden gelenin en iyisini yaparak destekleyeceğiz. İnanıyorum ki Gümüşhanemiz AK Parti iktidarı döneminde 4,5 milyar lira gibi kişi başına en fazla destek alan illerden ama daha da iyi noktaya gelmesi için birlikte gayret edeceğiz" diye konuştu.

Gümüşhane'nin ihracatta önemli bir sıçrama yaptığını fakat daha da üst noktalara taşınması için neler yapılabileceği konusunu hep birlikte müzakere edeceklerini vurgulayan Bakan Işık, "Uzun süre Gümüşhane'nin Bakanı olmamıştı. İnşallah bizi Gümüşhane'nin Bakanı sayarsınız bizde Milletvekili arkadaşlarımız ve kamu yöneticilerimizle birlikte el ele bu şehre daha fazla nasıl katkı sağlarızın gayreti içerisinde oluruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ziyarette daha sonra Vali Dr. Yusuf Mayda tarafından Bakan Işık'a, Gümüşhane'nin dünyaca ünlü damlataşı Karaca Mağarasını figürünü içeren plaket ile pestil-köme, organik kuşburnu ve diğer doğal besin kaynaklarından oluşan paketler hediye edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Işık Gümüşhane Valiliğini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement