Bakan Karaismailoğlu'ndan Adana Havalimanı açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Karaismailoğlu'ndan Adana Havalimanı açıklaması

- Bakan Karaismailoğlu'ndan Adana Havalimanı açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adana'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti "Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır" "Adana'daki kapasite fazlalığını gidermek için yeni havayolu yatırımı...

20.06.2022 17:40  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Bakan Karaismailoğlu'ndan Adana Havalimanı açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adana'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

"Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır"

"Adana'daki kapasite fazlalığını gidermek için yeni havayolu yatırımı yaptık"

"Ulaştırma projeleri bir akarsu gibi gittikleri yere bereket getiriyor"

"2053 hedefi doğrultusunda 198 milyon dolar ulaşıma harcanacak"

ADANA - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adana Havalimanı'nın kapatılacağı iddialarına yönelik, "Hiç hayatlarında milletin hayrına iş yapmamış olanların dezenformasyon, dedikodu siyasetlerine sakın aldırmayın. Türkiye Cumhuriyeti Adanalılar ne istiyorsa onu yapar. Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır" dedi.

Bir dizi açılış ve inceleme için Adana'ya gelen Bakan Karaismailoğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin son 20 yılda adeta yeni bir çağ yaşadığını belirterek, "Son 20 yılda Türkiye'de adeta yeni bir çağ, devrim yaşıyoruz. Bütün sektörlerde olduğu gibi bizim sorumluluk alanımızda olan ulaştırmada da akla, hayale gelmeyecek bütün işleri bir bir yerine getiriyoruz. Ne söz verdiysek yerine getirdik, bazılarının hayal bile edemediği işleri bitirdik. 20 yıl önce Türkiye'de son derece yetersiz bir karayolu altyapısı vardı. Bizim büyük hedeflerimiz vardı. Dünyanın gelişmiş 10 ekonomisinden birine sahip olmak için öncelikle bu altyapıyı geliştirmemiz gerekiyordu. O yüzden bizim ilk yıllarda başladığımız gibi karayolu altyapısını iyileştirmek için seferberlik ilan ettik. AK Parti'nin ilk yıllarında Türkiye geneli 15 bin kilometre bölünmüş yol yapılacak dendiğinde bunlar hayal satıyorlar diyenler vardı. Bugüne geldiğimizde tam 28 bin 650 kilometre bölünmüş yol yaptık. Böyle büyük düşünülmesiydi, devlet aklıyla üretilmesiydi şimdi 25 milyon aracın hareketini nasıl sağlayacaktık" diye konuştu.

"Hızlı tren ile 52 ili buluşturmayı hedefliyoruz"

CHP'ye yüklenen Bakan Karaismailoğlu, "CHP zihniyetleri olsaydı zaten onların zihniyetleri hiçbir iş yapmamak. Siz 8 milyon aracın hareket ettiği ortamı 25 milyona göre tasarlamadığınız zaman sıkışıp kalır, hareket edemezdiniz. Bu zihniyetin belediyelerdeki çalışmalarını, akıl almaz beceriksizliklerini izlemekteyiz. Adana'da bunlardan bir tanesi. Karayolu altyapımızı önemli bir seviyeye getirdik. Havayolu altyapımızı tam 57'e çıkarttık. Yıllık 30 milyon yolcu olan havayolundaki yolcu sayımızı 210 milyon kişiye çıkarttık. Yıllardır atıl durumda bulunan demiryollarını hareketlendirdik. 13 bin 22 kilometrelik bir demiryolu ağına sahip olduk. Bundan sonra demiryolu ağırlıklı bir yatırım dönemine girmiş olduk. Hedefimiz 28 bin kilometre demiryolu ağı. Hızlı tren ile de 52 ili buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

"Adana'dan İstanbul'a hızlı tren"

Mersin-Adana-Osmaniye- Gaziantep hızlı tren hattında ki çalışmanın sürdüğünü anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra şunları söyledi:

"Mersin'den Niğde arasındaki çalışmalarda devam ediyor. O hatta tamamlanınca Adana'dan çıkan bir kardeşimiz hızlı trene bindiğinde hızlı tren ile Mersin, Niğde, Karaman, Konya, Ankara ve İstanbul'a seyahat imkanı olacak. Önümüzdeki yıllarda Kapıkule'den Avrupa'ya kadar trenle gitme imkanımız olacak. Bunlar hep kıymetli, hayal edilemeyen işlerdi. Geçtiğimiz aylarda Konya'yı Karaman'a bağlamıştık. Aynı hat üzerinden Adana'ya da ulaştıracağız."

"Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır"

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın tamamlanmasıyla Adana Havalimanı'nın kapatılacağı iddiaları hakkında da konuşan Bakan Karaismailoğlu, "26 olan havalimanını 57'e çıkarttık. Adana'da havayolu açısından önemli merkezlerimizden bir tanesi. Yolcu kapasitesi büyük havalimanlarımızdan bir tanesi. Buradaki mevcut kapasite fazlalığını da bir şekilde gidermemiz gerekiyordu o yüzden yeni havayolu yatırımları yaptık. Hiç hayatlarında milletin hayrına iş yapmamış olanların dezenformasyon, dedikodu siyasetlerine sakın aldırmayın. Türkiye Cumhuriyeti Adanalılar ne istiyorsa onu yapar. Adanalılar ne diyorsa Adana Havalimanı da o şekilde olacaktır" dedi.

"CHP vatandaşın hayrına işin nasıl yapıldığını görecek"

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün yapımını ziyaret ettiğini anlatan Bakan Karaismailoğlu, "Adana merkezi için çok önemli bir ulaşım aksı olan köprüyü vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalar çok güzel devam ediyor. Hakikaten biraz önce o şantiyeden geliyoruz. Mühendislik açısından da çok önemli bir proje. Bu projeyi de önümüzdeki Nisan ayına kadar bitirip Adanalıların hizmetine sunacağız. Buradaki CHP'li belediye de gelip o projeyi kullanacak. Vatandaşın hayrına işin nasıl yapıldığını da o gün görecektir" şeklinde konuştu.

"Ulaştırma projeleri bir akarsu gibi"

Ulaştırma projelerinin öneminden bahseden Adil Karaismailoğlu, "2053 hedefleri doğrultusunda çalışıyoruz. 2053 yılına kadar da tam 198 milyar dolarlık ulaştırma yatırımını da planladık. Bunları da 5'er yıl arayla yapılacak şekilde kara-hava ve deniz sektörlerine paylaştırdık. Bundan sonra artık bunları yapacağız. Bu yatırımın peşinden koşacağız. 198 milyar dolarlık yatırım yaparak milli gelire 1 trilyon dolarlık katkı sağlayacağız. Ulaştırma projeleri bir akarsu gibi gittikleri yerlere hareket, bereket getiriyor" dedi.

"Büyüyerek, gelişeceğiz"

Türkiye Cumhuriyeti'nin çok büyük işleri başardığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "17 senede Bolu Dağı Tüneli'ni bitiremeyen Türkiye'den 4 senede Çanakkale Köprüsü gibi bir köprüyü tamamlayan Türkiye'ye geldik. Bunlar bütün dünyaya örnek projeler olarak devam edeceklerdir. 2023'ü de sizlerin alın terleriyle atlatıp daha da büyüyerek, gelişeceğiz. Hedeflediğimiz dünyanın gelişmiş 10 ülkesinden biri olacağız. 1 yıl içerisinde 2 tane yeni nesil haberleşme uydusunu uzaya göndermiş bir Türkiye var. Bu uydularda 35 yıl ömrü olan bütün dünyaya hizmet veren ticari uydular" ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu\'ndan Adana Havalimanı açıklaması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Karaismailoğlu'ndan Adana Havalimanı açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkür etti.

  • Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar
    11:57 Karabük'ün Ovacık ilçesinde eşinden görevi devralan muhtar

    Karabük'ün Ovacık ilçesinde yaşayan Kezban Şahin, tek aday olarak katıldığı seçimde 3 dönemdir muhtarlık yapan eşinden görevi devraldı. Şahin, köydeki eksiklikleri gidermek için çalışmalara başladı.

  • Afyonkarahisar'da Hükümlü Teslim Edildi, Yasa Dışı Haşhaş Ekimi Yapılan Alan Tespit Edildi
    11:54 Afyonkarahisar'da Hükümlü Teslim Edildi, Yasa Dışı Haşhaş Ekimi Yapılan Alan Tespit Edildi

    Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, cezaevine götürüldü. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanan hükümlü, savcılıktaki işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi. Aynı zamanda Afyonkarahisar'da yasa dışı haşhaş ekimi yapılan alanlar da tespit edildi. Ekipler, 3 kişinin 8 bin 368 metrekarelik tarlaya izinsiz haşhaş ekimi yaptığını belirledi. Haşhaş bitlikleri sürülerek imha edilirken, 3 kişiye adli işlem uygulandı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanlarını Ağırladı
    11:53 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Belediye Başkanlarını Ağırladı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi'nin Özvatan, Bünyan ve Sarıoğlan belediye başkanlarını ağırladı. Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

  • CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor
    11:38 CHP, 1 Mayıs yasağının kaldırılması çağrısı yapıyor

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs yasağına ilişkin Anayasa Mahkemesi kararının uygulanması çağrısında bulundu. Taşçıer, emekçilerin düşük ücretler, aşırı çalışma ve sendikal örgütlenme hakkına saldırılarla karşıladığı 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasını istedi. CHP, meydanın milyonlara açılmasını ve hukuksuz yasak kararının kaldırılmasını talep ediyor.

  • AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti
    11:35 AYM, uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi, taksirli suçtan 6 ay veya daha fazla hapis cezası alan uzman erbaşların sözleşmelerinin feshedilmesini öngören yasa hükmünü iptal etti. Mahkeme, taksirli suçlar nedeniyle hapis cezası alan uzman erbaşların kamu görevinde bulunmalarına son verilmesinin anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

  • Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    11:33 Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri'nden sonra başkanlık koltuğuna oturan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya'ya tebrik ziyaretleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Başkan Kaya, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla görüşerek beklentileri ve talepleri dinliyor.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor
    11:30 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Orta Koridor'un Ticaret ve Lojistik Potansiyelini Artırmak İçin Çalışmaları Planlıyor

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Asya'dan ve Orta Doğu'dan gelecek yüklerin akışını sağlamak için Marmaray'dan sonra Gebze-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-İstanbul Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi'ni hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Ayrıca, Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve Orta Asya'ya bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'nin de büyük önem taşıdığını söyledi.

  • DHKP-C terör örgütü sorumlusu Fehmi Oral Meşe İstanbul Havalimanı'nda yakalandı
    11:25 DHKP-C terör örgütü sorumlusu Fehmi Oral Meşe İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul polisinin ortak operasyonuyla DHKP-C terör örgütü sorumlularından olduğu ileri sürülen Fehmi Oral Meşe, İstanbul Havalimanı'na iniş yapan uçakta yakalanarak gözaltına alındı. Meşe'nin hakkında 3 ayrı suçtan toplam 10 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor. Ayrıca, örgüt üyesi Oğuz Meşe'nin ağabeyi olduğu belirlendi.

  • Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı
    11:24 Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı

    Antalya Elmalı Akçaeniş'in Türkmen Alevi Tahtacı Köyü'nde yapılan bir cenaze töreni sazlar eşliğinde oldu. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yorumu ise cenaze yakınlarını kızdırdı.

  • Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsı yakaladı
    11:23 Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahsı yakaladı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, aranan şahısların tespiti ve yakalanması için icra edilen önleyici kolluk devriyesinde, yağma suçundan 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahıs Çay ilçesinde yakalandı. Yakalanan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirtti.


Advertisement