Bakan Müezzinoğlu, Sultangazi Ağız Dış Sağlığı Merkezi'nin Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Müezzinoğlu, Sultangazi Ağız Dış Sağlığı Merkezi'nin Açılış Törenine Katıldı

Bakan Müezzinoğlu, Sultangazi Ağız Dış Sağlığı Merkezi\'nin Açılış Törenine Katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi Ağız Dış Sağlığı Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

17.10.2015 19:55

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi Ağız Dış Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Müezzinoğlu, "Görüşmenizde 'katil devlet' diyen Selahattin Demirtaş'a ne sordun? Devlete katil diyen bir siyasi partinin başkanı için Kılıçdaroğlu 'heyecanla söylemiştir, gençliğine vermek lazım' diyor. 'Katil devlet' diyen Demirtaş'a ne sordun" dedi.

Sultangazi ilçesindeki 534 bin nüfusa hizmet verecek şekilde planlanan "Sultangazi Ağız Diş Sağlığı Merkezi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Bürge ve vatandaşlar katıldı. Hastane açılışının ardından konuşan Bakan Müezzinoğlu tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu. Yaklaşık 14 milyon 500 bin liralık yatırımla hayata geçen merkezde 70'i diş hekimi olmak üzere 241 personelin görev yapması planlanıyor.

TÖREN ALANINDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Törende olası terör saldırıları için yüksek düzeyde güvenlik önlemlerinin alınırken alana giren vatandaşlar X-Ray cihazı ve detektörlerle tek tek arandı. Açılış yapılacak hastanenin çevresinde polis geniş çaplı güvenlik önlemleri alarak olası provokasyonlara geçit vermedi.

MÜEZZİNOĞLU: "BOMBALI SALDIRI SONRASI İKİ PROVOKASYON DA TUTMADI"

Sultangazi Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'da yaşanan bombalı saldırılarda gündeme getirilen iddialara değindi. Müezzinoğlu, "İlk olarak bir saat boyunca ambulansların olmadığını söyleyerek provokasyon yaptılar. Yalanları 10 dakika sonra açığa çıktı. Olay yerinde zaten miting yapılacağı için 4 tane ambulans ekibimiz hazır bekliyordu. 14 dakika içinde 56 ambulansımız olay yerindeydi. Baktılar ki bu tutmadı, ikinci provokasyonda ise acil kan ihtiyacı var diyerek, hastanenin yaralıları yaşatmak için uğraşması yerine kan almakla uğraşıp ölü sayısı artsın diye uğraştılar. Onu da başaramadılar, kan ihtiyacı var diyenleri tespit ettik. Hiçbiri sağlıkçı değil. Orada ölü sayısı artsın ki birlik ve beraberliğimiz bozulsun istediler. Ama hastanemizde cumartesi olmasına rağmen bir tane cerrah yok diyemediler" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, 'KATİL DEVLET' DİYEN DEMİRTAŞ'A NE SORDUN?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş görüşmesine atıfta bulunan Müezzinoğlu, "Görüşmenizde 'katil devlet' diyen Selahattin Demirtaş'a ne sordun? Devlete katil diyen bir siyasi partinin başkanı için Kılıçdaroğlu 'heyecanla söylemiştir, gençliğine vermek lazım' diyor. Kılıçdaroğlu Selahattin Demirtaş'ın avukatlığını da üstelenmiş. Kaybettiğimiz 100 vatandaşımızın avukatlığını üstleneceğine Kılıçdaroğlu 'katil devlet' diyen bir genel başkana 'heyecanla söylemiştir' diyor" diye konuştu.

BAŞKAN ALTUNAY: "BİZ GİDECEĞİZ AMA YAPILAN ESERLER KALACAK"

Törende kürsüye davet edilen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise, "Yakın civarda bu özellikte bir hastane olmadığı için, bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte olan Ağız Diş Sağlığı Hastanemiz hizmete açıldı. Bugün sadece yer altında yapılan hizmetler değil onun üzerinde 15'den fazla kamu binası ile şu anda ilçemiz halkını başka ilçelere götürmeden burada hizmet vermenin sevincini yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve hükümet güçlü olursa, kazanan Sultangazi olur. Biz gideceğiz ama yapılan eserler kalacak. Çocuklarımız yarınlara daha ışıltılı bakacak ve vatandaşımızın refah seviyesi daha yükselecek" dedi.

GÜNLÜK 1000 KİŞİYE HİZMET VEREBİLECEK

24 saat acil servis hizmeti bulunan Sultangazi Ağız Diş Sağlığı Merkezi, engelli vatandaşlara yönelik genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti de verecek. Bir modern ameliyathane, iki cerrahi odası, üç hasta yatak odası ve diş protez laboratuvarının bulunduğu merkezde tüm birimlerin kullanılmasına başlanması ile günlük 1000 kişiye hizmet sunabilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Müezzinoğlu, Sultangazi Ağız Dış Sağlığı Merkezi'nin Açılış Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement