Bakan Soylu: Çılgın Türklerin yürüyüşü daha yeni başlıyor - Son Dakika
Politika

Bakan Soylu: Çılgın Türklerin yürüyüşü daha yeni başlıyor

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Çocukluğumuzda hep şöyle söylerlerdi; 'Her şeyimiz var ama bize yaptırmıyorlar'. Kırdığımız zincir budur.

02.02.2023 21:57  Güncelleme: 23:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, "Çocukluğumuzda hep şöyle söylerlerdi; 'Her şeyimiz var ama bize yaptırmıyorlar'. Kırdığımız zincir budur. Ayasofya'yla, İHA'larla kırdığımız zincir budur. Çılgın Türklerin yürüyüşü daha yeni başlıyor. Buna inanıyoruz. Tayyip Erdoğan bir tane otomobil yaptı ama Tayyip Erdoğan'ın yetiştirdiği nesiller dünyaya ne otomobiller yapacaklar, göreceksiniz' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen '5'inci Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na katıldı. Burada konuşan Bakan Soylu, geçmiş Türkiye ile bugünkü Türkiye'yi kıyaslayarak, "Bizim çocukluğumuzda güçlü bir batı vardı. Şimdi ise dünyada, batı ile doğu arasındaki ekonomik büyüklüklerde, stratejik büyüklüklerde hemen hemen birbirine müsavi. Yani sadece batıya teslim olan değil, batı-doğu dengesini kurabilecek ve bu konuda kendisine fırsat bulabilecek bir nesil yetişiyor" diye konuştu

'CUMHURBAŞKANI OLMAK İÇİN ASKER OLMAK GEREKİYORDU'

Bugünkü neslin geçmişe göre daha özgür olduğunu söyleyen Soylu, "Bizim çocukluğumuzda şöyle söylenirdi; 'Ne olmak istiyorsun", 'Cumhurbaşkanı', 'Olamazsın'. Neden' Çünkü cumhurbaşkanı olmak için asker olmak gerekiyordu. Kısıtlarla yetiştik, özgürlüklerimizin daraldığı alanda yetiştik. Oysa bugünkü Türkiye'de her şeyi istediği gibi konuşabilen ve düşünebilen bir anlayışla büyümektedir. Eğer bu olursa burası gelişir. Olmazsa ne verimlilik ne de teknoloji olur. Bugün Türkiye'de bunlar olduğu için verimliliği ve teknolojiyi konuşuyoruz. Avrupa'nın ve batının bu ülkenin sınırlarına gelip 'Ne olursunuz yetişmiş insanlarınızı bize göndermeye başlayın' diyeceği günler yakındır" ifadelerini kullandı.

'TENDÜREK DAĞI'NDA JANDARMANIN UZAY ÜSSÜ GİBİ ÜSSÜ VAR'

Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelesinde geldiği noktayı da değerlendirerek, "2017 yılında 'dağlarda teröriste nefes aldırmayacağız' dediğimizde bilumum muhalif medya ve terör örgütü medyası bizle dalga geçti. Onlar, Amerikalı ve Avrupalı dostlarıyla dünyanın bütün gelişmişliğini en iyi şekilde tartışırlar ve konuşurlar. Onlar hiçbir eksiklik yapmazlar. Onlar, akşamleyin Türkiye'nin dertleri varken bir tarafa otururlar bu ülkenin insanını eleştirirler ama üretim ve verimlilik adına hiçbir gerçeklik ortaya koymazlar. İHA'ları ve SİHA'ları görmüştük. Onların oyun değiştirici gücü olduğunu görmüştük. Bugün Türkiye'nin dağlarında teröristler gezmeye korkuyorlar. Tendürek Dağı'nda bugün terörist yok ama ASELSAN burada. Tendürek Dağı'nın tepesinde jandarmanın uzay üssü gibi üssü var" açıklamalarında bulundu.

Terörden temizlenen bölgelerdeki maden ve petrol arama çalışmalarına da değinen Soylu, "Bugün 320 bin ton demir cevheri Bingöl'ün genç ilçesinde çıkmaktadır. Orada, Ereğli Demir-Çelik gibi bir fabrika yapılacaktır. Dün terör vardı, bugün maden var. Bugün Gabar'da petrol var. Biz zengin bir ülkeyiz. Çocukluğumuzda hep şöyle söylerlerdi; 'Her şeyimiz var ama bize yaptırmıyorlar.' Kırdığımız zincir budur. Ayasofya'ya, İHA'larla kırdığımız zincir budur. Çılgın Türklerin yürüyüşü daha yeni başlıyor. Buna inanıyoruz. Tayyip Erdoğan bir tane otomobil yaptı ama Tayyip Erdoğan'ın yetiştirdiği nesiller dünyaya ne otomobiller yapacaklar, göreceksiniz. Bu bir bayrak yarışıdır" dedi. Bakan Soylu, POLSAN ve Havelsan'ın çalışmalarıyla biyometrik verileri alan ve sayısallaştıran 7 ülkeden biri haline geldiklerini de bildirdi. Bakan Soylu'nun konuşmasının ardından piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu 'Güneş Ülke Anadolu' eserini çaldı. 5'incisi düzenlenen fuar, 4 Şubat'ta sona erecek. (DHA)

Bakan Soylu: Çılgın Türklerin yürüyüşü daha yeni başlıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Soylu: Çılgın Türklerin yürüyüşü daha yeni başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor
    16:10 Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor

    Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, ülkesinin barış, bağlanabilirlik, refah ve istikrarın korunması gibi müşterek hedefleri ilerletmek üzere Çin ile işbirliği yapma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Zardari, zor zamanlarda çeşitli alanlarda Pakistan'a verdikleri sarsılmaz destekten ötürü Çin halkına ve liderliğine şükranlarını iletti. Ayrıca Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesini tamamlama kararlılığını bir kez daha dile getiren Zardari, düşman unsurların bu projeyi tehlikeye atmasına veya iki ulus arasındaki güçlü bağı zedelemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.

  • Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:08 Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Resul Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantıda, encümen üyeleri seçildi ve birliğin faaliyetleri değerlendirildi.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement