Başbakan PKK'nın Geri Çekilmesini Anlattı - Son Dakika
Politika

Başbakan PKK'nın Geri Çekilmesini Anlattı

Başbakan PKK\'nın Geri Çekilmesini Anlattı

Başbakan Erdoğan Kızılcıhamam Kampı açılışında PKK'nın geri çekilmesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

04.05.2013 11:59  Güncelleme: 12:13

Başbakan Erdoğan Kızılcıhamam Kampı açılışında partilere seslendi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında çözüm süreci ve PKK'nın geri çekilmesi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 1999 yılındaki geri çekilmeden de bahsetti.

Başbakan'ın sözlerinin satır başları şöyle;

1999 yılında Terör örgütünün elebaşı Kenya'da yakalanıyor ve İmralı'ya konuluyor. Terör örgütünün elebaşısı İmralı'ya koyulduktan sonra terörü bitirmek için kendisiyle görüşmeler yapılıyor. Merhum Ecevit, MHP ve ANAP koaliasyonu kuruluyor. İmralı ile ilk temas Turgut Özal ile başlıyor. Özal ve Erbakan dönemlerinde de terör örgütü elebaşısı ile görüşmeler yapıldı. 54. hükümet ile temas yoluyla terörü bitirme çalışmalara yapılıyor. Bunları İmralı'dan gelen mektuplardan okuyoruz. Arşivler geçmişte yapılanları muhafaza ediyor. Bunlar elimizde mevcut. 56. ve 57. hükümet zamanında da İmralı ile görüşmeler yapılmıştır. Bizi görüşüyor diye kıyasıya eleştiren Devlet Bahçeli.

Ey Devlet Bahçeli, Hükümet ortağı olduğun dönemde İmralı ile görüşmeler yapıldı. Bu ihanet midir? Başbakan Yardımcısı olduğun dönemde İmralı ile müzakereler yapıldı. Bu bölücülük müdür? Bizi pazarlık yapmakla suçlayan Bahçeli'ye soruyorum: Biz hiçbir pazarlığın içinde değiliz. Peki o dönem siz hangi pazarlığı yaptınız" dedi.

1999'da siz mi Genel Kurmay'a bağlıydınız yoksa Genel Kurmay mı size bağlıydı?

KAN KUSTUK KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK DEDİK

Ahh benim sevgili kardeşlerim, ah benim sevgili milletim kan kusuyoruz ama kızılcık şerbeti içtik diyoruz. Şimdilik içimize attık atıyoruz. İşin içinde iş var. İşin içinde karanlık tezgahlar var.

Bu ülkede terör, hiçbir zaman sadece terör olmadı. Millete bugüne kadar hep terörü gösterdiler. Millete bugüne kadar hep terörün kanlı yüzünü gösterdiler. Terör üzerinden milleti tedip etmek, milleti dizayn etmek, siyasete yön vermek istediler. Bugün, biz de aziz milletimiz de artık buna 'dur' diyoruz. Terörü konuşacağız, terörün kanlı yüzünü görecek ve göstereceğiz, terörle amansız şekilde, kesintisiz şekilde mücadele edeceğiz. Ama artık terörü doğuran sebepleri de konuşacağız. Artık kara delikleri de konuşacağız. Artık soru işaretlerine cevaplar arayacağız.

KİM DERDİ Kİ KUCAKLAŞACAKLAR DİYE

Ortak çıkarlar, ortak rantlar, en sağ uçtaki Devlet Bahçeli ile en sol uçtaki İşçi Partisi'ni bir araya getirdi, birleştirdi, kucaklaştırdı. Bayramınız kutlu olsun. Kim derdi ki yıllarca sağda, merkezde siyaset yapanlarla merhum Adnan Menderes'in mirası üzerine oturanlarla, merhum Menderes'i idama gönderen CHP bir araya gelecek? Ama ortak çıkarlar, işte bu uçları, emekli siyasetçilerle CHP'yi, emekli siyasetçilerle İşçi Partisi'ni aynı safta, bir tespihin taneleri gibi dizilmiş halde buluşturdu, kucaklaştırdı.

PEKİ BAŞBAKAN'IN ANLATTIĞI 99 YILINDAKİ ÇEKİLMEDE NE OLMUŞTU?

1999'daki geri çekilme kararının ardından PKK güçleri, kalabalık gruplar halinde geri çekilmeye başladı. Ancak sınır dışına çekilmeye çalışan PKK'lılara düzenlenen operasyonlar neticesinde devlet kaynaklarına göre 200, PKK kaynaklarına göre ise 500 PKK'lı hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Başbakan PKK'nın Geri Çekilmesini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement