Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

"Bizim alnımız açık, başımız dik. 11 yıldan beri hükümetimiz hep doğru işler yaptı, hizmetler yaptı, yolsuzluk yapmadı" "Yolsuzluk bizim paçamıza yakışmadı ama heybesinde küfürden başka bir şey olmayan insanlar, sadece hakaret ediyorlar"

21.03.2014 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizim alnımız açık, başımız dik. 11 yıldan beri hükümetimiz hep doğru işler yaptı, hizmetler yaptı, yolsuzluk yapmadı" dedi.

Saruhanlı ilçesine bağlı Büyükbelen beldesinde vatandaşlara seslenen Arınç, AK Parti'nin, naylon ve ithal adaylarla yola çıkmadığını söyledi.

Partisinin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi ve Saruhanlı Belediye Başkan adayı Hüseyin Yaralı için destek isteyen Arınç, şöyle devam etti:

"Hükümetimize pek çok iftiralar yapılıyor. Bel altından vuruyorlar. Eskiden darbeyle yıkmaya çalıştılar, topları tüfekleri kar etmedi. 'Kapatalım' dediler, o da olmadı. 'İçinden bölelim' dediler, 8-10 kişi götürdüler, onlar da perişan kaldı. Parti nasıl yıkılacak, şimdi ahlaksızlıkla hükümete diz çöktürmeye çalışıyorlar. Yel kayadan bir şey götürmez. Alnımız açık başımız dik. 11 yıldan beri hükümetimiz hep doğru işler yaptı, hizmetler yaptı, yolsuzluk yapmadı. Bizim alnımıza kimse kara leke çalamaz."

"Hukuktan yanayız"

Arınç, her zaman hukuktan yana olduklarını vurguladı.

Eskiden bazı siyasetçiler hakkında soruşturmalar açıldığını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Bir bakan yolsuzluk yapmaz mı? Bir insan yolsuzluk yapmaz mı? Bir bakanın çocuğu bilmem ne yapmaz mı? Hepimiz beşeriz, şaşarız. Çok şükür biz bugüne kadar temiz kaldık. Kimse bugüne kadar böyle bir iftira atmadı bize çünkü tutmayacağını biliyorlardı. 'Bu hükümet gitsin artık' diyenler, başka yol bulamıyor. Dışarıdan bağırdılar olmadı, içeriden sokak olayları yaptılar, şimdi milletin inancına hitap edecek işler yapıyorlar. Bu bize tutar mı, tutmaz, başkalarına tutar. Geçmişte ne bakanlar gördük, hepsi hakkında böyle iddialar çıktığı zaman hepsi kayboldu. Çiller için söylendi, Mesut Yılmaz için söylendi. Rahmetli Ecevit döneminde bazı bakanlar için söylendi. Mesut Yılmaz hakkında soruşturma açıldı. Cumhur Ersümer, Koray Aydın, Mehmet Ağar hakkında 15 tane dosya yolsuzluk iddiasıydı. Türkbank ihalesinden dolayı Mesut Yılmaz hükümeti, rahmetli Erbakan'dan sonraki hükümet devrildi, gitti. O zaman şunu düşündüler; 'Böyle yola çıkarsak bu hükümetleri götürebilir, insanların hakkındaki güzel düşünceler menfiye dönüşebilir.' Biz bunlardan o kadar uzağız ki yolsuzluk bizim paçamıza yakışmadı ama heybesinde küfürden başka bir şey olmayan insanlar, sadece hakaret ediyorlar."

"Sadece sabrettik"

Bülent Arınç, yolsuzluk yapılan yerde güvenin olamayacağına işaret ederek, bugünlerde başka kavgalar da yapıldığını ancak bunların son bulacağını belirtti.

Kimsenin din ve vicdan özgürlüğüne engel olmadıklarını söyleyen Arınç, şöyle konuştu:

"Baş örtüsü yasaktı, üniversitelerde kalktı, Meclis'in içinde yasaktı, kalktı. Bütün bunları yaptık. Biz dinimizi yaşamak istiyoruz. Ayrımcılık yapılmasın, başını açık tutan kız, hanıma saygı gösteriyoruz ama sen de benim başını örten kızıma, arkadaşıma saygı göstereceksin. Onlar da bu ülkenin insanı. Laiklik bu, din, vicdan özgürlüğü bu ama öyle kanunlar çıkardılar ki ben 5 sene Meclis Başkanlığı yaptım, 5 sene benim eşimi Meclis'e sokmadılar, başında örtü var diye. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne başı örtülüyü almadılar. Hastaneye gidenleri, belediye otobüsüne binenleri, tapu dairesinde başında örtüsüyle işlem yapmak isteyen kadınları bile sokmayacaklardı. 'Kamusal alan' safsatasını uydurmuşlardı. Mücadele ettik. Merve Kavakçı'yı yuhalayıp dışarı attılar. Bugün çok şükür 14 sene sonra 5 kadın milletvekili, başında örtüsüyle Meclis'te. Sabrettik, kavga etmedik. Sadece sabrettik." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement