Baykal'dan Bunu Beklemezdim - Son Dakika
Politika

Baykal'dan Bunu Beklemezdim

Baykal\'dan Bunu Beklemezdim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Baykal'ın "DTP ile Görüşme PKK ile Görüşmedir" Değerlendirmesini Çok Yanlış Bulduğunu Belirtti.

07.08.2009 02:21

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Baykal’ın "DTP ile görüşme PKK ile görüşmedir" değerlendirmesini çok yanlış bulduğunu belirtti.

Arınç, "Böyle bir yakıştırmayı, ağır konuşmayı Baykal’dan beklemezdim. Erdoğan’ın DTP ile görüşmesini olumlu buluyorum" dedi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Hilmi Özkök’ün, Ergenekon davasındaki ifadesini değerlendirirken, "Özkök’ün ifadelerini okudum. Biz, Sayın Özkök’le hiç konuşmadık. Bu toplantılardan, bu düşüncelerden benim de şahsen haberim vardı. Ama bunları hiç dışarı söylemedik. Bunların dışarıda konuşulması ilişkileri zedeleyebilirdi. Türkiye karışabilirdi. Duyduklarımızı Başbakan’la görüştüğümüzü biliyorum. Duyunca üzüldüm" dedi. Arınç, dün NTV’de katıldığı canlı yayında, ’Kürt açılımı’ konusunda da özetle şunları kaydetti:

PKK tarifi yanlış

Baykal’ın, ’DTP ile görüşme PKK ile görüşmedir’ değerlendirmesini çok yanlış buluyorum. Böyle bir yakıştırmayı, ağır konuşmayı Baykal’dan beklemezdim. Erdoğan’ın DTP ile görüşmesini olumlu buluyorum. DTP’yi bir hasım gibi görmek doğru değil. DTP ile görüşmeye ’PKK ile görüştüler’ demek tarif edilecek bir yanlış değil. Böyle bir şey vaki olsa bile...

Bahçeli bir adım önde

Bu bir Türkiye projesidir. Sadece bizim adımlarımız yetmez. MHP hükümetteyken Anayasa değişikliklerine katkı vermişti. MHP üçlü koalisyon sürecinde bağrına taş basmıştır, ölüm cezasının kaldırılmasına oy kullanmıştır. Aynı katkıyı şimdi de bekliyoruz. Bahçeli’yi bu açılım konusunda Baykal’dan bir adım önde görüyorum. Bahçeli’ye proje nakledildiğinde kapısını kapatmasın.

Risk alıyoruz

Kürt açılımı konusuyla iktidar olarak büyük risk alıyoruz. İki sene sonra seçimler var. Muhalefet siyasal anlamda iktidarı bu projeyle başarısız kılmak istiyor olabilir. Biz bu riski göze alıyoruz. Bu riskin bir tarafında seçimde başarısız olmak varsa biz bu riski alıyoruz.

Proje yıl sonu MGK’da

Üç ay içinde net biçimde proje ortaya çıkar. Yıl sonuna kadar daha somut adımlar atılacak. Bölgedeki vatandaşlarımızın kültürel kimliklerini tadına varabilecekleri bir barış projesiyle çıkıyoruz. Yıl sonundaki MGK’da projeyi ortaya koyacağız. Öcalan’ın 15 Ağustos’taki açıklamaları tartışma konusu yapılıyor. Biz bu açıklama ile ilgili değiliz. Biz bugün değilse, ne zaman noktasındayız.

RTÜK’e ilk ziyaret

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, göreve geldiği ilk günden bu yana sorumlu olduğu RTÜK’e ilk ziyaretini bugün yapacak. Arınç, Üst Kurul’u, istifasını istediği eski Başkan Zahid Akman döneminde hiç ziyaret etmemişti. Arınç, Davut Dursun başkanlığındaki RTÜK’ü bugün saat 17.00’de ziyaret edecek. Üst Kurul’un tüm üyeleriyle bir arada görüşecek olan Arınç, üyelerden brifing alacak. Arınç’a, ilk olarak RTÜK’ün yapısı ve son dönemde alınan bazı kararlar anlatılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Baykal'dan Bunu Beklemezdim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement