Baykal: Tarihi Seçim Olacak - Son Dakika
Politika

Baykal: Tarihi Seçim Olacak

Baykal: Tarihi Seçim Olacak

Baykal, 'Önümüzdeki Seçim, Türkiye'nin Milli İrade Tarafından Karara Bağlanacağı Tarihi Seçim Olacak' Dedi.

28.03.2010 17:48

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Önümüzdeki seçim, Türkiye'nin belki de tarihi kırılma noktasına doğru sürüklenip sürüklenmeyeceğinin milli irade tarafından karara bağlanacağı tarihi seçim olacak'' dedi.

Baykal, Almira Otel'de düzenlenen partisinin Bursa İl Kongresinde, Türkiye'nin 4. büyük ili olan Bursa'nın ülkenin gelişmesinde önemli rol üstlendiğini söyledi.

Bursa'nın sanayide, ithalatta ikinci kent ve ihracatı ithalattan fazla olan bir yer olduğunu ifade eden Baykal, ilin Türkiye'nin öncü tarımsal faaliyetlerinin geçekleştirildiği, katma değeri başarıyla sürdüren bir bölge olduğunu anlattı.

Bursaspor'un son dönemlerdeki başarısının Bursa'yı gündeme taşıdığını, dikkatleri kentin üzerine çektiğini dile getiren Baykal, şöyle konuştu:

''Yıllardır İstanbul'daki 3 büyükler dışında Anadolu'dan ne zaman bir takımın, Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olmadığını, İstanbul'un arkasında, bir büyük Anadolu kültürünün, insanının, medeniyetinin, iddiasının bulunduğunu ispatlayacağını beklerken Bursaspor, 'ben de varım, iddiamı ortaya koyuyorum' diye bir atılım gerçekleştirdi. Bu gelişmeleri zevkle izliyoruz. Başkanı İbrahim Yazıcı, teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'ı, yıldız futbolcularını, Sercan, Ozan ve Volkan'ı, takım kaptanı Ömer'i selamlıyorum, başarılar diliyorum. Hepsini yürekten kutluyorum.''

Gelecek seçimin Türkiye için bir büyük yaşamsal seçim olacağını iddia eden Baykal, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin tarih seçimi olacaktır. Bundan önce yaşanmış seçimler gibi, kendisini tekrar edecek, tekrar etmesi beklenen, tekrar etmesi doğal karşılanacak seçim değil. Önümüzdeki seçim, Türkiye'nin belki de tarihi kırılma noktasına doğru sürüklenip sürüklenmeyeceğinin milli irade tarafından karara bağlanacağı tarihi seçim olacak. Böylesi tarihi bir bir dönemde kongreyi gerçekleştiriyoruz.''

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Baykal: Tarihi Seçim Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement