Bazı Sanıklar "Koğuş Kaloriferlerinin Yanmadığını" Söyledi - Son Dakika
Politika

Bazı Sanıklar "Koğuş Kaloriferlerinin Yanmadığını" Söyledi

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin görülen davada yargılanan bazı sanıkların, avukatlarına, "koğuşlarında kaloriferlerin yanmadığını, sıcak su olmadığını, suların da zaman zaman akmadığını" söylediği öğrenildi.

15.02.2012 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin görülen davada yargılanan bazı sanıkların, avukatlarına, "koğuşlarında kaloriferlerin yanmadığını, sıcak su olmadığını, suların da zaman zaman akmadığını" söylediği öğrenildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesindeki küçük salonda görülen duruşma, verilen öğle arasının ardından, sesli ve görüntülü kayıt alan sistemin arızalanması nedeniyle yarım saat gecikmeyle başladı. Sistemin tamir edilmesinden sonra iddianamenin okunmasına devam edildi.

Tutuklu sanıklardan Coşkun Çalık, rahatsızlanması üzerine duruşma salonundan çıkarılarak ambulansta tedavi edildi. Çalık, tedavisinin ardından tekrar duruşma salonuna getirildi.

İddianamenin Aziz Yıldırım ile ilgili bölümü okunurken, Yıldırım'ın, bulunduğu yerden önündeki iddianame fotokopisi üzerinden takip ederek, kalemle bazı yerlerin altını çizip not aldığı görüldü.

-İddianamedeki şifreler gülüşmelere neden oldu-

Yıldırım ile ilgili suç isnatlarının anlatıldığı bölüm okunduğunda salonda zaman zaman gülüşmeler duyuldu. İddianamede geçen ve şike için şifre olduğu iddia edilen "tarla" ve "inşaat" kelimelerinin okunduğu sırada Fenerbahçeli yöneticiler Murat Özaydınlı ve Ali Koç'un da güldüğü görüldü.

Davanın öğleden sonraki bölümü için salona girilirken Murat Özaydınlı, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım'a, "Gel ağabey, gidip biraz gülelim" diye seslendi. Acar Yıldırım'ın da bunun üzerine, "Yok ben gelmiyorum. Söylenenleri duyunca canım sıkılıyor" dediği duyuldu.

-Yıldırım: "Boksörle mi geldiniz-"

Duruşmaya verilen ara sırasında, davayı izlemeye gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Asbaşkan Murat Özaydınlı ve yönetici Semih Özsoy'a el sallayan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iddianamedeki bir bölüme gönderme yaparak, "Boksörle mi geldiniz-" dedi. Yöneticilerin de bunun üzerine gülerek, "evet" dedikleri duyuldu.

Özaydınlı, tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'na, iddianamede yer alan "...Yoğun şekilde çalışan bazı üyelerin mükafatlandırıldığı, örneğin; Ali Kıratlı'nın Kıbrıs'a tatile gönderildiği..." bölümüne atıfta bulunarak, "Beni Kıbrıs'a göndersene, gülmekten midemiz ağrıdı" diye seslendi.

Tutuklu sanıklardan Cemil Turan'ın torunları Sanem ve Esma ile yeğeni Berfin'e sarıldığı görülürken, İlhan Ekşioğlu'nun kızı Tuana'nın da duruşmaya verilen aralarda babasının yanına giderek sarıldığı ve sohbet ettikleri görüldü.

-Duruşma salonunda dikkati çeken ziyaretçi-

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir'in yanında bulunan ve ABD'li olduğu öğrenilen siyahi Mark Peter Charles, gazetecilerden yoğun ilgi gördü. Charles'ın, Fenerbahçe-İnter maçını izlemek için geldiği İstanbul'da Aziz Yıldırım'la tanıştığı ve Yıldırım'ı görmek için Silivri'ye geldiği kaydedildi.

Bazı sanık avukatları, duruşma arasında gazetecilere, sanıkların kendilerine, "koğuşlarında kaloriferlerin yanmadığını, sıcak su olmadığını, suların da zaman zaman akmadığını" söylediğini ifade etti.

Bu arada, mahkeme heyetinin sanıkların savunmalarını, iddianamedeki sıraya göre değil, sanıklara yöneltilen suçlama konularına göre alacağı öğrenildi.

Duruşma, TRT spikerlerinin iddianameyi dönüşümlü olarak okumasıyla devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bazı Sanıklar 'Koğuş Kaloriferlerinin Yanmadığını' Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement